Prvé reakcie politikov po hlasovaní
31 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia parlamentu, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Zo 148 prítomných podporilo návrh 92 poslancov, proti bolo 54, zdržali sa dvaja. Pozrite na prvé reakcie politikov

Peter Pellegrini (Hlas-SD)

"Slovensko čaká až do konca septembra ďalšie chudobnenie, pokračovanie totálneho rozvratu, politické zneužívanie polície a populistické jatky, ktoré už avizuje Igor Matovič. Za toto všetko sa treba poďakovať SaS a Richardovi Sulíkovi. " Napísal líder Hlasu na sociálnej sieti.

Milan Uhrík (Republika)

"Septembrové voľby musia byť politickým hrobom pre súčasnú vládnu koalíciu. Dovtedy to však bude ešte divoký západ, ale my to zvládneme! Slovensko si zaslúži konečne normálnu a slušnú vládu." Znie stanovisko lídra Republiky

Igor Matovič (OĽaNO)

Igor Matovič  opäť raz kopal okolo seba a rozosieval nenávisť: "Kvôli 200€ na dieťa Sulík povalil vládu. Nikdy nepochopím, ako môže niekto tak nenávidieť rodiny, aby kvôli pomoci rodinám proti jeho vôli, najprv rozbil koalíciu, potom povalil vládu a nakoniec spôsobil predčasné voľby. SaS sa dnes definitívne podarilo dokonať povalenie tretej (3.) demokratickej protikorupčnej vlády. Voľby budú 30. septembra, o necelých 5 mesiacov skôr ako pôvodne. Čaká nás 8-mesačný veľmi ťažký boj. Držme si všetci, čo to myslíme so Slovenskom vážne, palce."

Boris Kollár (Sme rodina)

Cirkus s referendami a termínmi volieb sa skončil. Skonštatoval to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) po tom, ako parlament odsúhlasil skrátenie volebného obdobia a termín predčasných volieb na 30. septembra. Deklaroval, že voľby vyhlási v zákonom stanovenom termíne a kandidátne listiny politických strán sa budú môcť podávať okolo 2. júla.

"Dodržali sme, čo sme povedali," uviedol s tým, že poslanci Sme rodina podporili všetky navrhované termíny volieb. Mrzí ho "farizejstvo" zo strany opozície. Poukázal na to, že najskôr sa hlasovalo o 27. máji, potom o 24. júni a ani pri jednom sa nenašlo 90 hlasov poslancov. Následne sa hlasovalo o septembrovom termíne, ktorý opozícia nepodporila. Podľa Kollára tak opozícia riskovala úradnícku vládu. "Som veľmi rád, že tento cirkus sa skončil, opozícia ho využívala len na to, aby znova vytvárala chaos," dodal.

Richard Sulík (SaS)

Zahlasovať za septembrový termín predčasných parlamentných volieb bolo súčasťou dohody a SaS tak postupovala, pretože si dohody ctí. Vyhlásil to šéf SaS Richard Sulík. Tvrdí, že to nie je neskoro oproti júnu.

"Vôbec to nie je až tak neskoro, lebo tam budú dva letné mesiace, keď vláda nerokuje, parlament nezasadá, čiže predĺženie bude len mierne. Je to v podstate jeden pracovný mesiac oproti júnu. Dôležité je, že takto bolo urobená dohoda," vysvetlil Sulík po hlasovaní.

Veronika Remišová (Za ľudí)

"Predčasné voľby Slovensku nikdy nič dobré nepriniesli, ale po povalení vlády SaS, Smerom/Hlasom a extrémistami a po odmietnutí SaS podporiť novú vládu, je to, žiaľ, jediná schodná cesta," uviedla Remišová v stanovisku na sociálnej sieti.
Slovensko podľa nej potrebuje víziu, aby mali ľudia vyššiu životnú úroveň a bolo úspešnou a prosperujúcou krajinou. "Drvivá väčšina politikov rozmýšľa veľmi obmedzene pár mesiacov dopredu, prípadne navrhuje zvyšovanie nejakých sociálnych dávok. Sociálna pomoc je dôležitá v čase krízy, ale energetická kríza aj inflácia postupne skončia a politika nemôže byť neustále v zakliatí kríz," dodala.

Ľuboš Blaha (Smer- SD)

PREDČASNÉ VOĽBY AŽ 30.9.  Koaliční pročkovia si odhlasovali termín predčasných volieb na 30.september. Takmer rok budú ešte vládnuť - bez akéhokoľvek mandátu. Je viac než symbolické, že voľby budú na výročie dňa Mníchovskej zrady. Každý, kto pôjde voliť, si môže spomenúť na to, ako nás Západ vydal napospas Hitlerovi. O nás bez nás.

Tak je to aj dnes. Američania potrebujú servilnú Hegerovu vládu, aby posielala zbrane na Ukrajinu a je im jedno, že ľudia vládu nenávidia a že vláda rozsieva len chudobu a chaos. S posvätením americkej ambasády a jej hovorkyne z Prezidentského paláca tu budú trýzniť Slovákov do konca septembra.

Zase rozhodli o nás bez nás. A zase zradili ľudí na Slovensku.

Sulíka dovydierali, Klusovi ponúkli trafiku, Kollárovi sa vraj vyhrážajú basou... Matovičova mafia plánuje pozatvárať opozíciu. Nad Slovenskom sa zmráka. My sme pripravení bojovať. Slovensko potrebuje zmenu. Potrebuje profesionálnu vládu, stabilitu, sociálne istoty a mier. Slovensko na prvom mieste - zvíťazíme

Lucia Ďuriš Nicholsonová (Jablko)

Nicholsonová uviedla len stručne: "Tak sa teda dohodli, na poslednú chvíľu. Voľby budú 30. 9. Držme si palce 🍎"

Andrej Danko (SNS)

SNS bola za skorší termín predčasných volieb, no konečne máme svetlo na konci tunela. Voľby sú 30. septembra 2023 a vtedy sa rozhodne o budúcnosti a suverenite Slovenska. Spojme sa v opozícii a zachráňme Slovensko.

NRSR: Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra
Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia parlamentu, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Zo 148 prítomných podporilo návrh 92 poslancov, proti... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!