Nemci sa zamysleli
04 | 02 | 2023 I Milan Laca

Nemecká vláda vyhlásila, že vzala na vedomie slová Vladimíra Putina o tankoch.

Berlín vzal do úvahy vyhlásenie Vladimíra Putina o dodávke nemeckých tankov do Kyjeva, vyhlásil oficiálny predstaviteľ nemeckého kabinetu Steffen Hebeshtreit.
Varoval
Ruský prezident Vladimir Putin počas koncertu na počesť 80. výročia víťazstva v bitke pri Stalingrade povedal, že tí, ktorí ťahajú Nemecko do novej konfrontácie s Ruskom  a dúfajú vo víťazstvo, si neuvedomujú, že moderná konfrontácia bude úplne iná.
 
Nemecký der Spiegel bez obalu - CIA a jej úloha vo vojne
Už sa netaja. Už nerobia diplomaciu. Americká CIA už verejne priznáva, o čo jej ide na Ukrajine. Zelenskij s tým zrejme nič nemá, ide o Putina. A asi ani Ukrajina americkú tajnú službu nezaujíma. CIA je na love na Putina. Dokazuje to krátky článok... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Ivan Brožík
Pochopili?
"Spolková vláda, samozrejme, vzala na vedomie slová ruského prezidenta," povedal Hebeshtreit na tlačovej konferencii. Nemecko je podľa neho jednou z mnohých ďalších krajín, ktoré podporujú Ukrajinu  v jej konfrontácii s Ruskom. Zdôraznil však, že dodávky zdaní ukrajinskej strane nerobia Berlín priamym účastníkom konfliktu. "Ale tieto dodávky sú podporou, nie účasťou vo vojne. A to je, samozrejme, ruskému prezidentovi úplne známe," dodal hovorca vlády.
Ešte raz!
Ruský lprezident už predtým hovoril o dodávkach západných tankov na Ukrajinu. Podľa neho treba pripomenúť, že Rusko má čím odpovedať. Zároveň zdôraznil, že použitím obrnených vozidiel sa vec nekončí. Koncom januára nemecká vláda oznámila presun tankov Leopard 2 Ukrajine. Rusko poslalo nótu krajinám NATO kvôli dodávke zbraní. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov  zdôraznil, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje muníciu, sa stane legitímnym cieľom ruskej armády.
 
Hurá na Východ!
„Veľký tresk“ pre Rusko. Bývalý veľvyslanec USA v Rusku Michael McFaul prezentoval neštandardné nápady v časopise Foreign Affairs. Napísal, že Rusko nedokázalo dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine. Dlhodobý konflikt Naťahovanie ukrajinského... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme