Bratislava: MsP radí zvážiť počas veternej výstrahy aktivity v lesoparku
03 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Mestská polícia (MsP) v Bratislave vyzýva obyvateľov a návštevníkov metropoly, aby zvážili svoje víkendové aktivity vo vonkajšom prostredí. Dôvodom je aktuálna výstraha pred silným vetrom, ktorý môže i na území hlavného mesta do sobotňajšieho (4. 2.) popoludnia dosiahnuť v nárazoch stokilometrovú rýchlosť.

Mestskí policajti na sociálnej sieti varujú najmä pred výletmi do lesoparku, a to nielen vzhľadom na riziko padajúcich konárov. "Silný vietor spolu s vlhkou pôdou môže spôsobiť i vyvrátenie zdravých stromov," upozornili. Vonkajšie aktivity radia odložiť na nedeľu (5. 2.), keď sa má situácia upokojiť.

K výzve sa pripája aj bratislavský magistrát, poukazuje aj na ďalšie miesta s vyššou koncentráciou stromov. "Neodporúčame preto pohyb po parkoch ani cintorínoch," uviedla radnica na sociálnej sieti.

Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) druhého stupňa upozorňuje, že na území Bratislavy sa môže vyskytnúť silný vietor, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 85 až 100 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uvádzajú vo výstrahe platnej do soboty 15.00 h.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Lídri EÚ SCHLADILI nádeje Kyjeva! Rýchle členstvo v EÚ sa NEKONÁ
Lídri EÚ schladili očakávania Kyjeva rýchlej cesty k členstvu v únii. No na piatkovom summite s Volodymyrom Zelenským sa budú vyhýbať negatívnym verejným vyhláseniam, ktoré by mohli oslabiť morálku a poškodiť Zelenského snahu projektovať... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!