Nominácia Klusa do európskych štruktúr je politickou korupciou a prezidentka by mala konať
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Matúš Šutaj - Eštok (HLAS - sociálna demokracia ) vyzval poslanca Martina Klusa, aby stiahol svoj súhlas s tým, že ho vláda nominovala na slovenského zástupcu pri Európskom dvore audítorov.

"Všetci dobre vieme, že ide o čistokrvný príklad politickej korupcie, nakoĺko pán Klus bol ten ktorý v kľúčových hlasovaniach podržal vládnu koalíciu a bol ten, ktorý hlasoval za septembrový termín predčasných volieb," uviedol poslanec HLASu - sociálna demokracia.

"Jeho konanie v parlamente bolo zásadne ovplyvnené týmto prísľubom, pretože bez ohľadu na negatívne dôsledky tohto hlasovania pre ľudí na Slovensku, vedel, že tu nebude žiť a bude mať pekné miestečko, s platom viac ako 20 000 v zahraničí," doplnil Eštok.

Podľa poslanca, vláda rozhodla o Klusovi bez ohľadu na to, že nespĺňa základné profesionálne a kvalifikačné kritériá v rámci vzdelania, odbornosti a praxe. "To sú tí odborníci, namiesto našich ľudí. Ak má Martin Klus kožu na tvári, stiahne svoj súhlas pod vládnu nomináciu. Ak tak neurobí, vyzývam pani prezidentku, aby vyslovila nesúhlas s touto nomináciou, ktorá je politickou korupciou v priamom prenose," zdôraznil Matúš Šutaj - Eštok.

Matúš Šutaj Eštok: Predstavte si to peklo, ak by toto robil Pellegrini
"Skúste si predstaviť peklo, ktoré by na Slovensku vzniklo, ak by si napríklad Peter Pellegrini dovolil to, čo si teraz dovoľuje Heger a jeho pročkovci. Že ho nejaké odvolanie nezaujíma, pretože on chce vládnuť ešte desať mesiacov, aby zabránil... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme