Hlas vyzval Klusa stiahnuť súhlas s nomináciou do EDA, hovoria o korupcii
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentného Hlasu-SD vyzvali Martina Klusa (nezaradený), aby stiahol súhlas s nomináciou na člena Európskeho dvora audítorov (EDA). Hovorí o korupcii v súvislosti s jeho nomináciou zo strany vlády. Ak Klus súhlas nestiahne, Hlas-SD sa chce obrátiť na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Klus na sociálnej sieti odmietol tvrdenia opozície o korupcii aj o absencii odborných skúseností.

"Všetci dobre vieme, že ide o čistokrvný príklad politickej korupcie, pretože Klus bol ten, ktorý v kľúčových hlasovaniach podržal vládnu koalíciu a bol ten, ktorý hlasoval za septembrový termín predčasných volieb," uviedol poslanec z Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Tvrdí, že Klusovo konanie v parlamente bolo ovplyvnené prísľubom tejto nominácie.

Podľa Šutaja Eštoka vláda rozhodla o Klusovi bez ohľadu na to, že nespĺňa základné profesionálne a kvalifikačné kritériá v rámci vzdelania, odbornosti a praxe.

Klus samozrejme nesúhlasí

Klus odmieta argumenty opozície, že nominácia súvisela s podporou dočasne poverenej vlády. Tvrdí, že nominácia je ešte z októbra minulého roka, keď bol podpredsedom SaS. "Len sa z rôznych dôvodov odkladala až doteraz. Nič viac a nič menej," uviedol.

Ozrejmil, že jeho postgraduálne vzdelanie má ekonomický charakter a dodal, že EDA je politický inštitúcia Európskej únie. "Jej nominovaní členovia zastupujúci 27 členských štátov nerobia audit, ale koordinujú stovky profesionálnych audítorov v zmysle ochrany finančných záujmov Únie a jej členských krajín, o čom následne robia komplexné reporty. Preto člen nemusí byť audítor, ale najmä znalý politických a rozhodovacích procesov v EÚ a jej finančných tokov," vysvetlil s tým, že tomuto sa venoval aj na slovenskom rezorte diplomacie. Podčiarkol, že o jeho nominácii napokon rozhodne Európsky parlament a Rada EÚ.

Razia u Bidena
Tajná služba prehľadala dom prezidenta Bidena. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie vykonal raziu v plážovom dome prezidenta Joea Bidena v Rehoboth Beach v štáte Delaware, vyhlásila televízia NBC News, s odvolaním sa na dvoch ľudí... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme