Razia u Bidena
02 | 02 | 2023 I Milan Laca

Tajná služba prehľadala dom prezidenta Bidena.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie vykonal raziu v plážovom dome  prezidenta Joea Bidena  v Rehoboth Beach v štáte Delaware, vyhlásila televízia NBC News, s odvolaním sa na dvoch ľudí oboznámených so situáciou.

Zatiaľ bez obvinenia

Ďalší účastník diskusie povedal, že neexistuje príkaz na prehliadku a vykonali ju po dohode oboch strán. Nie je jasné, či agenti FBI vedia o niečom konkrétnom, alebo hľadali v rámci rozsiahleho pátrania po utajovaných dokumentoch, tvrdí televízia. "Prehliadka sa uskutočnila s plnou podporou a spoluprácou prezidenta. Je ďalším krokom v dôkladnom a včasnom procese ministerstva spravodlivosti, ktorý budeme naďalej plne podporovať a snažiť sa uľahčiť," vyhlásil Biedenov zástupca. 

Chorvátsky prezident o vojne a šialencoch
Chorvátsky prezident kladie Západu nepríjemnú otázku o Rusku. Prezident Zoran Milanovič označil za šialené predstavy o možnej porážke Ruska na Ukrajine. Veria Veriť, že Rusko môže byť porazené v "konvenčnej" vojne, je podobné šialenstvu,... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Milan Laca

Už niečo našli 

Utajované dokumenty predtým našli v Bidenovom sídle vo Wilmingtone a v kancelárii think-tanku vo Washingtone. Biely dom zároveň vyhlásil, že v dome na pláži Rehoboth nenašli žiadne tajné dokumenty. Od vlaňajšieho novembra našli u úradujúceho prezidenta tri súbory utajovaných dokumentov, dva v jeho dome v Delaware a ďalší v think-tanku Penn Biden Center vo Washingtone. Niektoré materiály sa týkajú obdobia jeho pôsobenia vo funkcii senátora (v rokoch 1973-2009 zastupoval Delaware), ďalšie sa týkajú jeho činnosti vo funkcii viceprezidenta (v rokoch 2009-2017 za Baracka Obamu).

Čo v nich bolo?

Podľa CNN, medzi dokumentmi, získanými od Bidena, boli spravodajské údaje a materiály z brífingov o Ukrajine, Iráne a Veľkej Británii. Televízia zároveň upozornila, že väčšina sa týka prezidentových rodinných záležitostí.

Vyšetrujú

Americké Ministerstvo spravodlivosti vymenovalo špeciálneho právneho zástupcu, ktorý má vyšetriť objavenie tajných dokumentov v Bidenovom vlastníctve. Od roku 1981 zákon o prezidentských záznamoch vyžaduje, aby hlavy štátov po odchode z úradu uložili všetky utajované dokumenty do národných archívov.

Alfred Nobel by tancoval od radosti!
Ekoaktivistku Gretu Thunbergovú pravdepodobne už štvrtýkrát nominovali na Nobelovu cenu. Nobelov výbor oficiálne nekomentuje zoznam kandidátov nominovaných na Nobelovu cenu. Tieto údaje sú podľa štatútu ceny utajované najmenej 50 rokov. Zároveň... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme