Vyjde puč s Hegerom?
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Niekoľko mesiacov pred voľbami sa začala pripravovať nová strana, Eduarda Hegera. Prieskumy jej zatiaľ ukazujú vysoký poteciál, vraj až dvadsať percent. To je zrejme značne prehnané, ale napriek tomu celý projekt možno vyjde. Skonštatoval to na sociálnej sieti politik a exminister školstva Juraj Draxler.

Vyjde puč s Hegerom? Je to dosť možné

"Veľa ľudí doslova neznáša Smer a všetko, čo je s ním spojené. Mnohým na novej garnitúre prekážal najmä Igor Matovič. A tak sú naklonení tomu, skúsiť anti-Smer ak bude bez Matoviča," zamýšľa sa Draxler.

Podľa exministra opozícia, žiaľ, za tri roky neurobila veľa preto, aby tento stav zvrátila. Je to taká typická, dlhodobá, v zásade pasívna pozícia. Spoliehanie sa na skalných voličov, ktorí sa huckajú nejakými tlačovkami a videami, píše politik.

"Ale so základnými siločiarami v spoločnosti sa od minulých volieb nejako nepohlo. Spoločnosť tak ostáva ostro rozdelená. A hrozí, že po voľbách tá polarizácia nijako neskončí. Navyše budúca koalícia môže byť dosť nestabilná, s veľmi malou menšinou. Čo len prispeje k predlžovaniu napätia," upozorňuje na možný vývoj.

Draxler varuje, že nech už koalíciu zloží ktokoľvek, bude hneď obviňovaný z kradnutia a zlého hospodárenia. Príležitostí na to bude dosť, lebo hospodárska situácia začína byť problematická, štátny rozpočet našponovaný a potenciálne veľké objemy bruselských peňazí sú dlhodobo zle manažované.

Matovič si podal Budaja: POSTAV SA PRED NOVINÁROV!
Líder hnutia OĽANO Igor Matovič čaká, že sa dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) vyjadrí k informáciám o jeho spolupráci so Štátnou Bezpečnosťou (ŠtB). Podčiarkol, že k situácii by sa mal postaviť čelom. "Nech sa... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Schaosení občania, slabé médiá

"Ľudia sú pritom tak schaosení, a média tak slabé, že bežný človek aj tak nevie a nebude vedieť, kde je pravda. Či je za konkrétny problém zodpovedný už ten, čo je pri kormidle, alebo predošlá garnitúra. Ľudia to jednoducho rozlíšiť zvyčajne nevedia a v politickom boji ide o to, kto hlasnejšie a dôraznejšie kričí o vinníkoch," naráža Draxler na fakt, že mainstream prestal byť strážnym psom demokracie.

Reálne ale žiadna politická sila dnes nemá na to, aby negatívne trendy rýchlo zvrátila. Nemajú na to kapacity, opozícia sa navyše na vládnutie nijako nepripravila a bez toho sa efektívne vládnuť nebude dať, píše politik.

O to viac bude kriku

"Ak vydrží to nastavenie, ktoré má politika dnes, september nebude nijakou spásou. A navyše sa na lodi na poslednú chvíľu zachránia aj rôzne naozaj nie najlepšie živly, práve cez projekt novej strany E. Hegera. Bude mať silnú mediálnu podporu. A bez šancí nie sú ani dzurindovci, rôzne nicholsonové a podobne. Opäť, tlak na ich úspech bude značný. Ak sa nič výrazné nezmení. Do septembra," uzavrel Draxler.

Internetom koluje zoznam ministrov Čaputovej úradníckej vlády! VÝMYSLY, tvrdí palác (FOTO)
Šéf Súdnej rady SR Ján Mazák, Čaputovej partner Juraj Rizman či Ivan Mikloš v úlohe premiéra. To sú len niektoré mená zo zoznamu, ktorý v posledných hodinách koluje na internete. Pod hlavičkou Kancelárie prezidenta SR je na ňom vypísané kompletné... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme