Scott Ritter: Dokáže sa Európa oslobodiť spod nadvlády USA?
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková
Najväčšou príležitosťou v roku 2023 je pre Európu prevziať kontrolu nad vlastnou bezpečnosťou a oslobodiť sa spod nadvlády USA. Existujú dva aspekty. Jednou z nich je príležitosť. Druhou je ochota. V rozhovore pre Global Times to skonštatoval bývalý dôstojník americkej námornej spravodajskej služby Scott Ritter.
Niet pochýb o tom, že Európa má príležitosť oslobodiť sa od USA
Nachádzame sa v momente, keď sú USA konfrontované s faktom, že ak sa chystajú konfrontovať Rusko v postukrajinskom prostredí, budú musieť radikálne zmeniť charakter svojej angažovanosti v Európe. Keď sa studená vojna skončila, USA mali v Európe vyše 200 000 vojakov. Dnes ich počet výrazne klesol. Znížila sa aj infraštruktúra. To znamená, že schopnosť USA premietnuť do Európy zmysluplnú vojenskú silu sa oproti tomu, čo bola, značne znížila.
Európa na to nemá

Práve teraz ľudia hovoria o vyslaní USA ďalších 7 000 vojakov. Ale každý vojenský profesionál vie, že tieto čísla nie sú pôsobivé. S takými malými číslami nemôžete vyhrať konflikt. Potrebujete státisíce. Aby sa USA dostali zmysluplným spôsobom späť do Európy, budú musieť minúť stovky miliárd dolárov. Európa bude musieť minúť stovky miliárd dolárov aj na obnovu infraštruktúry a kapacít, ktoré existovali počas studenej vojny. Európa však nie je schopná to urobiť. Chýbajú im na to ekonomické prostriedky a politická vôľa. Takže toto je príležitosť. 

Keď si chcem kúpiť auto, možno snívam o Porsche, alebo Mercedese. Príležitosťou je mať auto. Musím sa prispôsobiť svojej realite. 

Na kúpu auta si môžem dovoliť auto, ktoré mi robí tú najlepšiu vec, najlepšiu službu. Európa sa teraz pozerá na americké Porsche, americký Mercedes, alebo ak použijeme americký výraz, Cadillac, ale oni si to nemôžu dovoliť. Cadillac im nerobí dobre. Privedie ich to k bankrotu. Nikdy nebudú môcť riadiť Cadillac. Európa potrebuje kúpiť Fiat. Potrebuje si kúpiť malé auto, také, ktoré poslúži. 

NAJVÄČŠÍ ŠKANDÁL V DEJINÁCH PARLAMENTARIZMU!
Politológ a historik Eduard Chmelár, hodnotí utorkové hlasovanie v parlamente. Tvrdí, keď 92 poslancov odhlasuje, že odvolaná vláda môže vládnuť ešte takmer celý rok, nie je to úspech, ale škandál, ktorý nemá v dejinách parlamentarizmu obdobu.... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Každý Európan, ktorý uvažuje o tom, čo sa stalo minulý rok, si musí uvedomiť, že USA ich zničili

Európa sa musí odtrhnúť od amerického sna o americkej dominancii a bezpečnosti v Európe a prejsť k realite, že Európa si musí dávať pozor sama na seba, musí dávať pozor na svoj vlastný záujem. Každý Európan, ktorý uvažuje o tom, čo sa stalo minulý rok, si musí uvedomiť, že USA ich zničili.

USA vyzvali na sankcie proti Rusku a potom využili výhody a zarobili miliardy dolárov v hrubom zisku z predaja tekutého zemného plynu po tom, čo Európa nebola schopná nakupovať neobmedzené množstvo ruského plynu. USA berú Európe pracovné miesta, pretože európske spoločnosti si už nemôžu dovoliť zostať v podnikaní kvôli vysokým cenám energií. 

Obetovať Európu v prospech zástupnej vojny s Ruskom

Niekoľko západných krajín na čele s USA posiela na Ukrajinu bojové tanky. Rozhodnutie poskytnúť Ukrajine hlavné západné bojové tanky je posledným zalapaním po dychu umierajúcej politiky propagovanej USA obetovať Európu v prospech zástupnej vojny s Ruskom. Európa vyjde z tejto skúsenosti slabšia a pevnejšia s vedomím, že USA sa starajú len o seba. USA nie sú priateľom Európy, sú jej nepriateľom.

Európa má teda príležitosť vymaniť sa z toho a vytvoriť novú realitu, v ktorej bude môcť rokovať s Ruskom a ostatnými o tom, čo je pre Európu najlepšie, nie o Cadillacu, ale o malom európskom aute, ktoré spĺňa ich požiadavky.

Hlas ľudu: Pán minister Káčer, nelietajte!
Dočasne poverený minister Káčer sa vyjadril, že v súčasnosti je informačné prostredie presiaknuté klamstvami a neobjektívnymi informáciami. Výrazný podiel na tom majú aj sociálne siete. Preto chce aktívne vyvracať dezinformácie o... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Otázka teraz znie: Dokáže to Európa? 

Existujúce politické a ekonomické elity, ktoré v súčasnosti dominujú európskej politike, to nedovolia, pretože sa dostali k moci kvôli USA. Ak sa snažia urobiť niečo nové, USA ich nepodporia. 

Táto zima bola, našťastie, pre obyvateľov Európy mierna. Energetický šok, ktorý je značný, neprerástol do katastrofy. Myslím si, že katastrofa by viedla k revolúciám v Európe, ľudia by vyšli do ulíc, aby vytlačili vládu, ako aj vládnuce politické a ekonomické elity.

Budúca zima bude katastrofa

Túto zimu prežili vďaka lacnému ruskému plynu. Predtým, ako prerušili dodávky, boli schopní vybudovať svoje zásoby pomocou lacného ruského plynu. Budúci rok nebudú mať možnosť kúpiť si ruský plyn. Budú musieť kupovať drahý kvapalný zemný plyn. Nedokážu si vytvárať rezervy. Budúca zima bude katastrofa. 

V tom čase bude kľúčovou otázkou pre Európu, či sa vrátia k tomu, že budú o niečo viac ako koloniálni služobníci impéria USA? Alebo sa oslobodia a budú hľadať pre Európu len to najlepšie? Na túto otázku neviem odpovedať. Príležitosť tu je. Čo chce Európa urobiť s touto príležitosťou, je na Európe.

MÉDIÁ, strážny pes demokracie, SKAPAL! Zdesený exšéfredaktor ČT: JE TO CESTA K TOTALITE!
Sloboda médií je už dnes problematická. Mainstream pre verejnosť oznamuje jediný názor na všetko, na covid, vakcináciu, vojnu na Ukrajine, infláciu, drahé energie, prezidentskú voľbu. To už nie je náhoda. Dialóg sa z oficiálnych médií vytratil,... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme