Facka Naďovi a iné parlamentné "a je to"
31 | 01 | 2023 I Ivan Brožík

Kazisvet šiesty, z Matovičovej vôle kráľ ministerstva obrany, dostal dnes v parlamente preplesk. Aj s jeho rinčaním zbraní. A Záborskej "prepotratizmus" tiež. Progresívci sa hlbšie vnorili do cirkusu v rokovacej sále a liberáli blokovali čo mohli. Tentoraz si koalícia s trápnym predstavením vystačila absolútne sama, opozícia iba sledovala divadelnú frašku. A týka sa to aj termínu volieb.

Kollárovi, tomu z multirodiny, akosi nešla pri riadení pôvodne plánovanej schôdze karta a Sulíkovci mu to, ale nielen jemu, dali vyžrať. Až sa zdalo, že tí politickí diletanti napokon ani podvečer schôdzu neotvoria a tak vlastne prinesú moc prezidentke nad Slovenskom doslova na striebornom podnose. Ale, to, akosi, predbiehame. Iba potvrdzujeme trend posledných mesiacov, že na Slovensku na to, aby nefungoval štát a zadrhla sa dokonca aj "demokracia parlamentných hlasovacích robotov", si vystačia čtyria koaličníci. Vlastne traja a jeden koalično-opozičný a opozično-koaličný Sulík. Zdupľovaný Pat a Mat. A je to!

Slnko, seno, jahody

Pamätáte sa na tú scénu zo známej komédie, keď si rozbesnené susedky prehadzovali cez plot riady, taniere, televízory a iné artefakty? No, tak nejak to vyzeralo v parlamentnej sále krátko po poludní počas pokusu predsedu NR SR otvoriť pôvodne plánovanú schôdzu v pôvodne plánovanom termíne. Presne to totiž spravili koaliční poslanci Borisovi Kollárovi a Jaroslavovi Naďovi. A ten sa pobral domov rumázgajúc, so slovami, že nemá ani: "...mandát na to, aby napríklad Taliani mohli prísť so systémom protivzdušnej obrany na Slovensko, čo sme sa zaviazali urobiť do 31. januára,". Slovenská mocenská koalícia predsa konštantne pracuje systémom, čo môžeš odložiť na zajtra, nesprav určite ani pozajtra. Ani nikdy, iba kecaj, táraj a rieš si vlastné kšefty. Za Naďovu traumu vraj podľa Zemanovej zo SaS môže predsedajúci schôdze Kollár, ktorý zaradil do programu Záborskej potratovú telenovelu. Treba iba gratulovať.

A tak sa pani Remišovej prejedol "cirkus"
„Na takomto cirkuse sa už podieľať nebudem,“ vyprázdnila zo seba svoje pocity pre denník Pravda najmenej užitočná členka vlády najskôr Igora Matoviča, potom Eduarda Hegera, ministerka pre všetko a nič, pani Veronika Remišová. Bohorovne hovorí o... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Brožík

Že by aj k veci?

Po štvrť na večer to v parlamenmte gongovalo, predseda o dušu zvolával na hlasovanie poslancov do lavíc tak, ako moja stará mama večer sliepky na bidielko spať. Plénum klasicky zo stola rituálne zmietlo všetky pozmeňovacie návrhy opozície, iné sa vlastne od hlasovacích zariadení koalície ani čakať nedalo. Dokonca odmietnutný bol arogantne aj pozmeňovák poslanca Suska  zo Smeru, aby vláda v demisii nesiahala k "zásadnejším rozhodnutiam", čo ju v poverovacích dokumentoch žiadala aj prezidentka a čo sa napokon píše v Ústave SR.

Nuž tak teda september

Napokon, nie je to zas až tak zlý termín. Parlament ho schválil 92 hlasmi. Je po dovolenkách, grilovačkách v záhradách, po prázdninovom sťahovaní národov k babičkám a naspäť, občania by teda na prelome septembra a októbra už aj v mieste trvalého bydliska mohli byť, možno bude aj pršať, takže, účasť by mohla byť aj hojná. Že to bude až takmer o rok? No veď o to išlo! Išlo hlavne o poslancké ekonomické benefity, štátne príspevky na činnosť politických strán, dlhú volebnú kampaň z ministerských postov (hradenú štátom, teda nami) a aj o iné, o čom radšej ani nepísať. Volebné obdobie tomuto cirkusu sa tak v podstate skončí iba o tri mesiace skôr ako sa malo. Nuž, ďalšia z radu frašiek dlhodobo bezmocnej moci a podvodov na občanoch Slovenska je za nami. A pred nami je určite ešte nejedno výživné divadlo!

Hlas ľudu: Cigánikovú svrbí jazyk, Zemanová kokce, Pčolinský sa hanbí a Kollár kričí - čistá psychiatria
Janka Cigániková je vždy zárukou dobrej zábavy.Aj v kaviarni, aj v telke. Rada skáče do reči. Nesklamala ani v poslednej televíznej debate na Markíze. Až ju poslanec Smeru Ján Podmanický oslovil: Pani poslankyňa, trocha slušnosti poprosím. No... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme