Nerozvážny krok Západu?
31 | 01 | 2023 I Milan Laca

Západné krajiny dosiahli bod ľahkomyseľnosti v snahe poraziť ruského prezidenta Vladimira Putina, píše Bloomberg .

Podľa autora článku Pankaja Mišru o tom svedčia nové záväzky, ktoré USA a ich spojenci v NATO prijali vyslaním tankov na Ukrajinu.

Nebezpečná túžba

"Takáto túžba poraziť Rusko naberá nebezpečný a bezohľadný smer. Najmä, ak si spomenieme na ohromné fiasko, ktoré ukončilo geopolitické hry Západu v Ázii, na Strednom východe a v Afrike," varuje komentátor. V článku vyzýva na prehodnotenie  politiky voči ukrajinskej kríze a na uznanie hrozby možnej eskalácie, ak budú sily aliancie vtiahnuté do konfliktu. „Jedno jednoduché historické ponaučenie, ktoré takmer všetky štáty zanedbávajú je, že vlády  sú čoraz bezohľadnejšie, keď sa vojenská eskalácia začína javiť ako jediná cesta k mieru,“ zhrnul autor článku.

NATO tlačí Moskvu do vojny
CN: USA chcú prinútiť Rusko zaútočiť na NATO. Komentárka Consortium News Caitlin Johnstonová vo svojom článku napísala, že to vyzerá tak, že plánom USA je prinútiť Rusko zaútočiť na NATO. Moskva, pozor! „Hlavným posolstvom pre Moskvu v... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Milan Laca

Vláda nehovorí pravdu?
Americká administratíva zavádza svojich ľudí o situácii na Ukrajine a neustále vedie krajinu do tretej svetovej vojny, píše The American Conservative. Podľa autora článku Roda Drehera,  Američania ani len netušia, do akej „víchrice“ ich vláda vťahuje.

"Sú ignoranti, pretože západné médiá pokrývajú iba jednu pozíciu v konflikte. Čo povedia Američania, keď sa jedného dňa zobudia a uvidia, že ich armáda prekročila hranicu na Ukrajinu a bojuje s ruskými vojakmi? Sú Američania pripravení na jadrovú výmenu s Ruskom, za účelom rozšírenia hraníc impéria USA k ruským hraniciam?" pýta sa autor.

Nebezpečné NATO

Severoatlantická aliancia, ktorá zásobuje Ukrajinu čoraz modernejšími zbraňami, je podľa autora, už čiastočne zapojená do vojny s Ruskom. „Sú to ľudia, ktorí sa snažia presvedčiť americký ľud, že je v jeho vlastnom záujme riskovať jadrovú vojnu s Ruskom, o krajinu vzdialenú tisíce kilometrov od USA,“ domnieva sa autor. Počínanie Spojených štátov na Ukrajine prirovnal k invázii do Vietnamu a poznamenal, že v oboch prípadoch išlo o úplnú nerozvážnosť. "Ukrajina je druhým Vietnamom, no tentoraz s rizikom priameho vojenského konfliktu s jadrovou superveľmocou," uzavrel autor.

Sme pripravení na vojnu s Ruskom!
Americký admirál Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskom. Predseda Vojenského výboru Severoatlantickej aliancie, admirál Rob Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskomn a prezbrojenie je jej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme