IDE DO TUHÉHO! Budaj zvoláva okrúhly stôl!
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj zvoláva na stredu 1. februára okrúhly stôl predstaviteľov politických demokratických síl. "Vedenia demokratických strán v uplynulom období často zlyhali," hovorí Budaj. Pravdepodobne to chce napraviť.

Budaj zatiaľ nechcel konkretizovať, aké strany pozval. Demokratické strany sa potrebujú podľa jeho slov obnoviť a štandardizovať.

Zvoláva "demokratov"

Zvolanie okrúhleho stola oznámil Budaj v uplynulom týždni spolu s poslancami tzv. Občiansko-demokratickej platformy, ktorí odišli z klubu OĽANO.

"Každý predseda demokratickej stany, ktorá vyvíja aktivitu a môže priniesť verejnosti nejaké sily, odborníkov, pozvanie dostane," vyhlásil Budaj. Nechce, aby sa za demokratickým stolom zdôrazňovali tzv. ideologické rodiny.

Profesor Krejčí: Nezodpovední vojnoví nadšenci z Prahy! Česko nikdy v dejinách vo vojne neobstálo
„Zase by sa objavili heslá typu ‚Všetko pre front', nehovoriac o tom, že pre ruské zbrane by Česko nepredstavovalo vzdialený tyl, ale hlbší front.“ Politológ profesor Oskar Krejčí analyzuje slová náčelníka generálneho štábu o prípadnej výberovej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Pobijú sa o Hegera?

Ak by dočasne poverený premiér Eduard Heger odišiel z hnutia OĽANO, Budajova strana Zmena zdola by mohla poslúžiť pre neho ako volebná strana. Minister to označil za jednu z alternatív, nič však podľa neho nie je aktuálne dohodnuté.

Na otázku o spolupráci s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom odpovedal však aj Mikuláš Dzurinda, so svojou novou stranou Modrou Koalíciou. O prípadnej spolupráci sa podľa jeho slov budú môcť rozprávať potom, ako sa sám rozhodne o svojej budúcnosti.

Demokrati zlyhali, Budaj si myslí, že to môže zvrátiť

Budaj zdôraznil tiež, že vedenia demokratických strán v uplynulom období často zlyhali, a to aj pre nedostatok členov či orgánov, ktoré by poskytovali spätnú väzbu.

Budajova strana Zmena zdola bola súčasťou kandidátky OĽANO v posledných parlamentných voľbách v roku 2020. Poslanci, ktorí vytvorili platformu a sú okolo Budaja združení, odišli z klubu OĽANO v decembri 2022.

Dzurinda predstavil základy Modrej koalície. GORILÍ ŠÉFKUCHÁR sa odrazu vracia do politiky! Blaha na ňom nenechal NITKU SUCHÚ
Expremiér Mikuláš Dzurinda predstavil základy strany Modrá koalícia. Urobil tak na piatkovej tlačovej konferencii. "Americká ambasáda už musí byť fakt zúfalá, že vyťahuje takéto múmie," okomentoval Dzurindov comeback do vrcholnej politiky... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme