Zelenskyj chce ďalšie sankcie! Orbán jednoznačne: TOTO NEPRICHÁDZA DO ÚVAHY!
27 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Maďarsko bude vetovať sankcie EÚ voči Rusku v súvislosti s jadrovou energiou, informuje The Guardian.

Maďarsko bude vetovať akékoľvek sankcie Európskej únie voči Rusku týkajúce sa jadrovej energetiky, povedal v piatok pre štátny rozhlas premiér Viktor Orbán.

Ukrajina vyzvala 27-člennú EÚ, aby zahrnula ruskú štátnu jadrovú energetickú spoločnosť Rosatom do sankcií, ale Maďarsko, ktoré má v Rusku postavenú jadrovú elektráreň, ktorú plánuje rozšíriť o Rosatom, to zablokovalo.

Agentúra Reuters uvádza, že Orbán v rozhovore zopakoval, že sankcie na jadrovú energiu „samozrejme musia byť vetované“.

„Nedovolíme, aby sa plán na zahrnutie jadrovej energie do sankcií realizoval,“ povedal maďarský premiér. "Toto neprichádza do úvahy."

Česko začína rozhodovať! Kto vystrieda prezidenta Zemana?
Českí voliči budú dnes (piatok 27.1.) a v sobotu rozhodovať o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš, informujú české Parlamentní... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!