Drucker TVRDO Hegerovi: Zlyhanie a PODVOD! Rázsochy NEBUDÚ
27 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

ZLYHANIE A PODVOD PREMIÉRA HEGERA! Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker, kritizuje dočasne poverených premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského za zlyhanie v súvislosti s výstavbou štátnej univerzitnej nemocnice Rázsochy. 

"Vyše dva roky som upozorňoval na tento stav flákania a ničnerobenia a že takto dopadneme," poukazuje na "tvrdú prácu" Hegera a Lengvarského exminister zdravotníctva.

Ale k veci:

"Na poslednom rokovaní vlády v stredu (25.1.) sa objavil dokument, aký podľa mňa nemá v histórii rokovaní slovenskej vlády obdobu. Formálne ho predkladal vedúci Úradu vlády, ale bez súhlasu a s plným vedomím predsedu vlády by sa na rokovaní nemohol objaviť. Dokument sa týka nemocnice Rázsochy a Plánu obnovy a odolnosti, za ktorý nesie premiér plnú zodpovednosť!

Ten dokument má niekoľko NAJ. Trúfam si povedať, že vláda ešte nikdy nerokovala

  •  o takom nekompromisne napísanom otvorenom dokumente
  •  s takým zdrcujúcim obsahom
  •  o takom obrovskom zlyhaní
  •  takého obrovského finančného rozsahu
  •  o veci, o ktorej toto všetko je jasné už dlhé mesiace."

KUPOVANIE POSLANCOV: Je to LEGÁLNE. No je aj aj ETICKÉ?
Igor Matovič (OĽaNO) navrhuje zníženie platu poslancov. Dve tisícky eur by im podľa neho mali stačiť. Ostatné by im mala doplatiť strana, za ktorú kandidovali. On tak údajne už nejaký čas robí a svojim poslancom sľubuje, že ak ostanú na kandidátke... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Podľa Druckera v procese prípravy výstavby Rázsoch zlyhalo takmer všetko!  

"Nekoordinované, dezorganizované, nepremyslené, meškajúce, podvodné."

Exminister Slovákom predkladá nekompromisný záver: výstavba sa týmto spôsobom nedá stihnúť.

"Keď čítate všetky zistenia, nadobudnete podozrenie, že taký počet takých obrovských zlyhaní sa nemôže stretnúť na jednom mieste náhodu. Ale že keby išlo o zámer, sabotáž, nevyzerali by veci inak. Zmienka o externom vplyve akýchsi tajomných osôb bez právomocí a kompetencií otvára široké brány fantázie," špekuluje Drucker.

Predseda vlády nechal materiál predložiť, nechal na vláde schváliť nápravné opatrenia (absolútne nereálne), verejne zľahka pokritizoval ministra - a tým sa to skončí?

Heger o výmene ministra zdravotníctva neuvažuje

Výmena dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) nie je aktuálne na stole. Ďalšie omeškania v súvislosti s výstavbou nemocnice na bratislavských Rázsochách však už nie sú akceptovateľné. Vyplýva to z vyjadrenia dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

„Momentálne je v procese zdržanie, ale financie z plánu obnovy na tento projekt zatiaľ ohrozené nie sú, čo však neznamená, že netreba zmeniť spôsob a mechanizmus, akým je proces manažovaný,“ skonštatoval premiér. 

Fico ukázal ŠOKUJÚCE NAHRÁVKY: Známi prokurátori majú vraj DÔVERNÉ VZŤAHY s kajúcnikmi!
Smer-SD tvrdí, že odvolaná vláda chce voľby až 30. septembra z dôvodu, aby mohla pozatvárať opozíciu. Strana prezentovala nahrávky, ktoré majú byť dôkazom toho, že istí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) majú dôverný vzťah so známymi... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení, univerzitná nemocnica Rázsochy sa nám rozplýva pred očami!

"Už to máme aj oficiálne vo vládnom dokumente, a predseda vlády sa tvári, že to je preňho prekvapenie? A toto je na celej veci najväčší podvod. Pretože on to vie veľmi dobre a mesiace sa tomu mlčky prizerá a kryje tento obrovský škandál," hovorí Drucker a pridáva aj dôkazy.

DÔKAZY
  • "V APRÍLI 2022 som stál pred Hegerovým Úradom vlády a varoval som jeho aj celú verejnosť, že 700 miliónov z Fondu obnovy a odolnosti hrozí vyletieť hore komínom. Naliehal som, aby vláda rozhodla, že z Fondu obnovy a odolnosti postaví Rázsochy. Že už dvakrát toto rozhodnutie odložila, hoci k výstavbe Rázsoch sa sama zavazala vo vládnom programe z roku 2020 aj z roku 2021. Žiadna odozva.
  •  ZAČIATKOM JÚNA 2022 som stál pred Hegerovým Úradom vlády a verejne som upozornil, že prešlo 802 dní, odkedy sa Matovičova vláda zaviazala postaviť Rázsochy do 5 rokov. A prešlo 344 dní, odkedy Hegerova vláda tento sľub zopakovala. Ale nedeje sa nič, dokonca vláda stále nechce na to použiť európske peniaze. Žiadna odozva.
  •  V POLOVICI JÚNA 2020 som znovu stál pred Hegerovým Úradom vlády a navrhoval som, aby predseda vlády odobral ministrovi Lengvarskému právomoc riadiť proces výstavby Rázsoch a splnomocnil iného konkrétneho človeka, ktorý bude mať kompetencie a bude pravidelne raz za dva mesiace vykonávať odpočet krokov vedúcich k postaverniu Rázsoch. Žiadna odozva."

Eurokomisia zažalovala Slovensko. Nepáčia sa im skládky odpadu
Európska komisia (EK) zažalovala Slovensko na Súdnom dvore Európskej únie za to, že nerekultivovalo a neuzavrelo niekoľko starých skládok. Je to v rozpore s požiadavkami smernice EÚ o skládkach odpadov z roku 1999, informuje spravodajca TASR v... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

"Kto je teda zodpovedný za to, že je teraz už prakticky vylúčené, aby sa stihli termíny výstavby Rázsoch za európske peniaze? Predseda vláda Heger, a nikto iný, lebo VEDEL, ale NEKONAL, ktorý mal POVINNOSŤ konať, ale ju ZANEDBAL,"myslí si politik.

Hanebne zahodili unikátnu šancu

Podľa Druckera sa do histórie Slovenska zapíše Heger ako premiér a jeho vláda tak, že v roku 2020 sľúbila Rázsochy zo slovenského štátneho rozpočtu, že v roku 2021 dostala možnosť postaviť Rázsochy z európskych peňazí, že v roku 2022 hanebne zahodila unikátnu šancu a spôsobila nášmu zdravotníctvu ťažkú a zrejme aj nenapraviteľnú škodu! A stovky miliárd hodila do Dunaja kvôli svojej manažérskej neschopnosti a možno z oveľa horších dôvod.

Exminister nerozumie, ako je možné, že z tohto nie je škandál desaťročia a že si dokonca dovoľujú rokovať o predĺžení svojho mandátu bez dôvery parlamentu o ďalších 9 mesiacov.

"SPAKUJTE SA - A HNEĎ. HANBA VÁM," uzavrel Drucker.

Prezidentka napadla na Ústavnom súde SR paragraf 363 Trestného poriadku
Prezidentka SR Zuzana Čaputová podala vo štvrtok na Ústavný súd SR návrh na začatie konania o súlade paragrafu 363 Trestného poriadku s Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi. Argumentuje, že terajšie znenie paragrafu a právomoci, ktorými na jeho... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!