Eurokomisia zažalovala Slovensko. Nepáčia sa im skládky odpadu
26 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Európska komisia (EK) zažalovala Slovensko na Súdnom dvore Európskej únie za to, že nerekultivovalo a neuzavrelo niekoľko starých skládok. Je to v rozpore s požiadavkami smernice EÚ o skládkach odpadov z roku 1999, informuje spravodajca TASR v Bruseli. Má sa to týkať 21 skládok.

Členské štáty mali podľa smernice uzavrieť staré skládky do 16. júla 2009, pred uzavretím sa tiež mali rekultivovať. Výnimkou boli prípady, keď sa povolila ďalšia prevádzka skládky na základe primeranej úpravy.

Z dôvodu nesúladu so smernicou EK v apríli 2017 zaslala Slovensku formálnu výzvu, po ktorej v marci 2019 nasledovalo odôvodnené stanovisko. Slovensko odvtedy niekoľko nevyhovujúcich skládok uzavrelo a ďalšie obnovilo a opätovne povolilo.

Global Research: Rusko pripravuje nový plán na ukončenie vojny
Za posledných niekoľko mesiacov ruská armáda vykonávala intenzívny výcvik pre približne 300 000 novo zmobilizovaných vojakov, okrem iných príprav, ktoré by jej umožnili zasadiť posledný úder knockoutom a ukončiť bojové akcie na Ukrajine. Stávky... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!