Hlas-SD podal návrh na konanie volieb 24. júna
26 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Peter Pellegrini dnes podal návrh na konanie predčasných parlamentných volieb 24. júna. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Je absolútne neprijateľné, aby vláda bez akéhokoľvek mandátu a bez dôvery vládla desať mesiacov po svojom odvolaní. Dodnes neponúkla jediný dôvod, prečo by septembrové voľby boli dobrým riešením pre ľudí a pre Slovensko. Nikdy v histórii nebola potreba zodpovednej a kompetentnej vlády taká naliehavejšia ako dnes," uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.

HLAS podal pozmeňovací návrh k uzneseniu, ktorým si má parlament skrátiť volebné obdobie. "Termín 24. júna poskytuje dostatočný čas na korektnú prípravu volieb, a zároveň dáva novej vláde dostatočný čas, aby pripravila zodpovedný štátny rozpočet na ťažký rok 2024. Dáva priestor aj kandidujúcim politickým stranám, aby ľuďom predstavili svoje plány o lepšej budúcnosti Slovenska, pretože práve o tom budú najbližšie voľby. HLAS takýto plán má a v prípade dôvery od ľudí je pripravený ho naplniť," dodal Pellegrini.

Peter Pellegrini: Nevypočuli želanie ľudí
Ak bude mimoparlamentná strana Hlas-SD súčasťou vlády, bude iniciovať zmenu Ústavy SR tak, aby občania mohli skrátiť volebné obdobie parlamentu referendom. Strana zároveň víta, že sa podarilo zmenou ústavy aspoň nejakým spôsobom skrátiť volebné... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!