Aspoň tí v Budapešti majú rozum
26 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Szijjarto: Maďarsko nedodáva Ukrajine zbrane, pretože sa nechce zúčastniť konfliktu

Maďarsko nedodáva zbrane do Kyjeva a ani to nemieni robiť v budúcnosti, pretože sa chce konfliktu držať ďalej a nezúčastňovať sa na ňom ani na jednej strane, uviedol maďarský minister zahraničných vecí a zahraničných ekonomických vzťahov Peter Szijjárto. o informáciách o dodávkach tankov zo strany Nemecka a Spojených štátov amerických na Ukrajinu.

Rozhodol o tom ľud

"Maďarský ľud sa v minuloročných parlamentných voľbách jasne rozhodol - najdôležitejšie je, aby sme zostali mimo tejto vojny. Nevstupujeme do vojny na nikoho strane a nechceme sa pripojiť, chceme zostať mimo. pre nás je najdôležitejšia bezpečnosť Maďarska a Maďarov,“ povedal Szijjártó maďarským novinárom.

"Toto je hlavná motivácia každého nášho konkrétneho rozhodnutia - že vyzývame na mierové rozhovory, že žiadame o prímerie, že nedodávame zbrane. Toto nie je naša vojna a my sa do toho nechceme miešať." v ňom,“ komentoval informáciu.o dodávke nemeckých a amerických tankov do Kyjeva.

Global Research: Rusko pripravuje nový plán na ukončenie vojny
Za posledných niekoľko mesiacov ruská armáda vykonávala intenzívny výcvik pre približne 300 000 novo zmobilizovaných vojakov, okrem iných príprav, ktoré by jej umožnili zasadiť posledný úder knockoutom a ukončiť bojové akcie na Ukrajine. Stávky... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Jasné stanovisko

Šéf maďarského ministerstva zahraničných vecí zdôraznil, že na ukončenie konfliktu a odstránenie jeho negatívnych ekonomických dôsledkov pre Európu je potrebný dialóg . "Je tu obrovská zodpovednosť na veľkých a silných svetových hráčoch. Je načase zmeniť vojenskú rétoriku na mierovú a namiesto diskusií o opatreniach vedúcich k riziku expanzie, predlžovaniu vojny sa musia veľkí hráči medzi sebou rozprávať," dodal. nemôžete prerušiť komunikačné kanály, pretože potom stratíme nádej na mier,“ povedal Szijjártó.

Západ sa hrnie na Ukrajinu

Nemecká vláda v stredu oznámila, že sa rozhodla previesť na Ukrajinu nemecké tanky Leopard 2. Nemecko má v úmysle sformovať dva tankové prápory. V prvej fáze plánujú poskytnúť rotu 14 Leopardov 2 typu A6 zo zásob Bundeswehru. Vedenie Poľska už skôr oznámilo, že je pripravené previesť na Ukrajinu až 14 tankov Leopard 2 v rámci medzinárodnej koalície. Už predtým krajina presunula na Ukrajinu asi 250 tankov T- 72. Americký prezident Joe Biden v stredu tiež oznámil, že jeho administratíva poskytne Ukrajine 31 tankov pre bramy M1 A americkej výroby.

Maďari majú cieľ

Začiatkom marca maďarský parlament vydal dekrét zakazujúci dodávky zbraní na Ukrajinu z územia krajiny. Szijjártó vysvetlil, že Budapešť sa snaží zabezpečiť územie Zakarpatska, kde žijú etnickí Maďari, pretože dodávky zbraní cez jej územie by sa stali legitímnym vojenským cieľom.

Varovanie z Ruska

Rusko už predtým poslalo nótu krajinám NATO kvôli dodávkam zbraní Ukrajine. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, sa stane pre Rusko legitímnym cieľom. Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie uviedlo, že krajiny NATO sa dodávkami zbraní Ukrajine "zahrávajú s ohňom". Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov poznamenal, že pumpovanie Ukrajiny zbraňami zo Západu neprispieva k úspechu rusko-ukrajinských rokovaní a bude mať negatívny vplyv.

Kyjev a ďalšie mestá čelia raketovým útokom. Rusi hlásia vstup do Vuhledaru
Na väčšine Ukrajiny bol vo štvrtok ráno vyhlásený protiletecký poplach a úrady varovali pred útokom z lietadiel aj lodí. Ukrajnske sily už prvé rakety zostrelili, uviedol šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak. Z Kyjeva je hlásená... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!