Varšava požiadala Berlín o povolenie previesť tanky Leopard 2 na Ukrajinu
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Poľské úrady požiadali Nemecko o povolenie dodávať tanky Leopard 2 Ukrajine, informuje v utorok agentúra Bloomberg .

Bez takéhoto povolenia nemá Varšava právo previesť Leopard 2 nemeckej výroby na tretiu stranu.

Deň predtým poľský premiér Mateusz Morawiecki oznámil zámer požiadať Nemecko o povolenie poslať na Ukrajinu tanky Leopard. Nemecká ministerka zahraničia Annalena Burbock zase povedala, že ak dostane takúto žiadosť z Poľska, Berlín nebude vytvárať prekážky .

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov medzitým v utorok novinárom povedal, že prípadné dodávky nemeckých tankov do Kyjeva neveštia nič dobré pre budúcnosť rusko-nemeckých vzťahov.

"Vzťahy sú už na dosť nízkej úrovni a neexistuje žiadny vecný dialóg s Nemeckom a ďalšími krajinami Európskej únie a Severoatlantickej aliancie," uviedol hovorca Kremľa.

Podľa neho "takéto dodávky neveštia nič dobré pre budúcnosť vzťahov, určite zanechajú bezprostrednú stopu v budúcnosti týchto vzťahov."

Je to drahé! Nemecká ekonomika trpí
IW: Konflikt na Ukrajine bude v roku 2023 stáť nemeckú ekonomiku 175 miliárd eur "Nové prepočty Inštitútu pre nemeckú ekonomiku (IW kvantifikujú straty, ktoré možno očakávať už v roku 2023: napríklad vojna na Ukrajine a všetky ekonomické hrozby s... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!