Nemecko súhlasilo s vyslaním tankov na Ukrajinu
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Spiegel: Nemecký kancelár Scholz povolí poslať na Ukrajinu 10 tankov Leopard 2

Nemecký kancelár Olaf Scholz umožní Ukrajine vyslať 2 hlavné bojové tanky Leopard, hovoríme minimálne o jednej tankovej rote Leopard modifikácie 2A6, pozostávajúcej z desiatich tankov. Informuje o tom magazín Der Spiegel.

Tanky budú podľa nich tentoraz pochádzať zo skladov Bundeswehru, no v budúcnosti budú do dodávok zaradené a pripravené ďalšie tanky z priemyselných zásob nemeckého vojensko-priemyselného komplexu.

Agentúra Bloomberg už skôr informovala, že Berlín oficiálne oznámi povolenie na reexport svojich obrnených vozidiel na Ukrajinu 25. januára. Predtým sa dozvedela o pripravenosti Bieleho domu poslať tanky Abrams do Kyjeva. Pentagon spresnil, že Washington môže vyčleniť 10 kusov vojenskej techniky.

Varšava požiadala Berlín o povolenie previesť tanky Leopard 2 na Ukrajinu
Poľské úrady požiadali Nemecko o povolenie dodávať tanky Leopard 2 Ukrajine, informuje v utorok agentúra Bloomberg . Bez takéhoto povolenia nemá Varšava právo previesť Leopard 2 nemeckej výroby na tretiu stranu. Deň predtým poľský premiér Mateusz... Čítať ďalej
24 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!