Poľské vojnové svaly stále silnejú
22 | 01 | 2023 I Milan Laca
Poľský premiér hovorí o novej koalícii bez Nemecka.

Morawiecki vyzval na vytvorenie novej koalície bez Nemecka, na presun tankov do Kyjeva.

My rozhodneme!
Ak Nemecko nebude súhlasiť s vyslaním tankov Leopard na Ukrajinu, Poľsko je pripravené vytvoriť novú vojenskú koalíciu, povedal premiér Mateusz Morawiecki v rozhovore pre Polska Agencja Prasowa. "Vytvoríme 'menšiu koalíciu' krajín, ochotných obetovať časť svojich moderných technológií pre Ukrajinu. Nebudeme sa pasívne prizerať, ako krváca".
CNN zverejnila šokujúci článok – Ukrajina je skutočne najväčším pieskoviskom USA
Šokujúci článok zverejnil spravodajský portál CNN, ktorý píše o tom, ako je pre Spojené štáty dobré, keď môžu naživo testovať svoje zbrane na mieste, kde pri „zbieraní dát“ nezomierajú Američania. Súčasná vláda USA nemusí nijako zvlášť oprášovať... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová
Chceme odpoveď
Morawiecki dodal, že by chcel z Berlína počuť jasnú odpoveď, či ich môžu na Ukrajinu previesť aj iné krajiny, ktoré majú tanky Leopard vo výzbroji. Nemecko sa podľa neho dostalo do pasce, ktorú si nastavilo, pretože roky presadzovalo politiku zbližovania sa s Ruskom.
"Dúfali, že utíšia ruského medveďa štedrými zmluvami. Táto politika zlyhala a pre Nemcov je stále ťažké to priznať," uzavrel Morawiecki.
Radili sa 
Na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku bolo zasadnutie Kontaktnej skupiny NATO pre podporu Ukrajine. Hovorili  na  ňom o otázke zvýšenia vojenskej pomoci Kyjevu. Jeho účastníkom sa však nepodarilo dosiahnuť konsenzus o dodávke nemeckých tankov. Berlín od toho zatiaľ upúšťa  aj napriek tomu, že tlak na kancelára Olafa Scholza výrazne vzrástol. Podľa novín Süddeutsche Zeitung Scholz v rozhovore s americkým prezidentom Joeom Bidenom jasne povedal, že Nemecko dodá Ukrajine tanky Leopard 2 len vtedy, ak americká strana prevedie svoje Abramsy. Tieto obvinenia neskôr v Berlíne popreli.
 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme