Stačí zavolať a je po vojne!
23 | 01 | 2023 I Milan Laca

Bývalý poradca šéfa Pentagonu McGregor: Spojené štáty môžu zastaviť boje na Ukrajine jediným telefonátom.

Prezident Joe Biden môže ukončiť konflikt na Ukrajine jediným telefonátom Vladimírovi Zelenskému. Vyhlásil na YouTube kanáli Judging Freedom plukovník americkej armády vo výslužbe Douglas McGregor, bývalý poradca šéfa Pentagonu.
Môžu zavolať

„Ak sa Biden a tí, ktorí s ním manipulujú, rozhodnú zastaviť konflikt, zdvihnú telefón a okamžite to urobia. Zelenskyj nebude mať inú možnosť, ako vyhovieť,“ povedal McGregor.

Poľské vojnové svaly stále silnejú
Poľský premiér hovorí o novej koalícii bez Nemecka. Morawiecki vyzval na vytvorenie novej koalície bez Nemecka, na presun tankov do Kyjeva. My rozhodneme! Ak Nemecko nebude súhlasiť s vyslaním tankov Leopard na Ukrajinu, Poľsko je pripravené... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Milan Laca
Bábka?
Podľa plukovníka je ťažké uveriť, že prezident Ukrajiny rozhoduje sám. "Do tejto krajiny investovali toľko peňazí, ako keby to nebol samostatný štát, ale americký štát", zdôraznil McGregor. "Američania môžu zastaviť eskaláciu kedykoľvek chcú. Jediným problémom je, že zatiaľ to zrejme nikto vo Washingtone nechce," uzavrel McGregor.
Zbrane

Na americkej vojenskej základni Ramstein v Nemecku bolo stretnutie členov NATO a predstaviteľov Ukrajiny.  The New York Times uverejnili článok o tom, že Bidenova administratíva zvažuje poskytnúť Kyjevu zbrane, ktoré mu umožnia údery na Krym. Potvrdil  to aj hovorca Ministerstva zahraničia Ned Price. Dostal otázku, či by USA podporili ukrajinské údery na Kryme západnými zbraňami. "V konečnom dôsledku je na našich ukrajinských partneroch, aby sa rozhodli, ako a kde najlepšie použiť tieto zbrane a zásoby na obranu svojho územia," odpovedal Price. Nezabudol tiež zdôrazniť, že USA považujú polostrov za ukrajinský.

CNN zverejnila šokujúci článok – Ukrajina je skutočne najväčším pieskoviskom USA
Šokujúci článok zverejnil spravodajský portál CNN, ktorý píše o tom, ako je pre Spojené štáty dobré, keď môžu naživo testovať svoje zbrane na mieste, kde pri „zbieraní dát“ nezomierajú Američania. Súčasná vláda USA nemusí nijako zvlášť oprášovať... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik