KDH: Karasov návrh na riešenie životných situácií je dobrým východiskovým bodom
20 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Mimoparlamentné KDH vníma návrh legislatívy pre páry, ktoré zdieľajú jednu domácnosť, z dielne dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ako dobrý východiskový bod reflektujúci konkrétne vznesené požiadavky. TASR o tom informovala hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

"Sám minister ho označil za základný rámec, na ktorý dostal mandát a do ktorého bude možné v prípade potreby pridávať ďalšie životné situácie," podotklo KDH. Reakcia progresívno-liberálneho spektra podľa hnutia nevytvára v spoločnosti potrebný priestor na konštruktívnu diskusiu.

Rezort spravodlivosti vo štvrtok navrhol právne nástroje, ktoré majú riešiť situácie blízkych osôb vrátane nezosobášených párov rovnakého pohlavia. A to v oblasti vzájomného zastupovania, správy dedičstva, oboznamovania sa so zdravotnými informáciami či ochrany maloletých.

Karas je bližšie k párom rovnakého pohlavia. Má pre nich návrh pomoci
Navzájom si blízke osoby vrátane nezosobášených párov rovnakého pohlavia by mohli jednoduchšie riešiť spoločné životné situácie. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to avizoval dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas. Navrhované právne... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!