Remišová sa ZRÚTILA! SaS PODPORUJE PREDČASNÉ VOĽBY
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

"Strana Sloboda a Solidarita nemá s Eduardom Hegerom momentálne o čom rokovať, keďže novú väčšinu nie sú ochotní podporiť ani všetci poslanci OĽANO a ani hnutie Sme rodina." Uviedla to strana SaS, vo svojom stanovisku na sociálnej sieti a doplnila, že hľadanie Hegerovej 76-ky považuje za stratu času. Na túto informáciu ihneď reagovala aj Veronika Remišová slovami:  "Edovi patrí vďaka za to, že sa o to aspoň pokúsil."

"Diskusiu o novej väčšine odmietame. Toto je jasný postoj poslaneckého klubu SaS. Boli sme pripravení rokovať, avšak doteraz nevieme, kto je skutočným lídrom OĽANO. Navyše, stále hrozí, že Eduard Heger odíde z OĽANO a nebude mať nielen silu, ale s inou stranou ani legitimitu skladať novú vládu," uviedol v stanovisku strany šéf SaS Richard Sulík.

Seriózna diskusia nemá podľa SaS zmysel ani preto, lebo jednotná nie je koalícia. "Je to práve Sme rodina s Borisom Kollárom, ktorí odmietajú podporiť novú 76-ku. V takejto absurdnej situácii sa preto Eduard Heger v prvom rade musí obrátiť na Igora Matoviča a vlastných partnerov, ktorí mu podkopávajú nohy," doplnil Sulík. Sme rodina chce najprv dohodu na predčasných voľbách, až potom sa chce rozprávať o podpore 76-ky.

Heger adresuje odkaz SaS-ke. Uhrík: "Pán Heger, správate sa ako decko na pieskovisku"
Vo svojej poslednej správe na Faceboku, sa dočasne poverený premiér Eduard Heger(OĽaNO) prihovoril k poslancom liberálnej SaS. Oznámil im, že žiadal Richarda Sulíka o možnosť vystúpiť na ich klube a uchádzať sa o podporu novej 76-ky. Sulík, Hegera... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

"Taká 76-ka, ktorú by akceptovala aj prezidentka, je dnes chimérou a jej hľadanie je strata času. Preto je namieste začať sa vážne zaoberať predčasnými voľbami." Píše sa v stanovisku. Diskusiu o predčasných voľbách v tejto situácii  považujú za absolútne legitímnu. "Karty by mali byť rozdané nanovo a jednotlivé strany by mali dostať možnosť opätovne zabojovať o dôveru voličov. Podpora 76-ky s tými istými ľuďmi a Igorom Matovičom ako šéfom OĽANO je len a len podceňovanie schopnosti občanov správne sa rozhodnúť." Uzatvorili svoj status.

Veronika Remišová sa zrejme aj zrútila

"Úsilie Eduarda Hegera o stabilizáciu vlády a dohodu stroskotalo - ako inak- na strane Richarda Sulíka. SaS sa ukázala ako nepoužiteľný partner s hlbokou stopou deštrukcie a Edovi patrí vďaka za to, že sa o to aspoň pokúsil. Za predčasné voľby ako darček Ficovi a extrému hlasovať nebudeme. Zodpovednosť nech nesú tí, ktorí chaos, hádky a neustály konflikt tri roky živili. Strana Za ľudí takúto politiku nerobila a ani robiť nebude." Napísala na stránke Za ľudí Remišová.

Heger sa aj snažil, ale...

Heger na sociálnej sieti informoval, že v pondelok (16. 1.) požiadal Sulíka o možnosť vystúpiť na poslaneckom klube SaS a uchádzať sa o podporu novej 76-ky. Podľa Hegera najprv Sulík súhlasil, no napokon ho požiadal, aby nechodil. Heger tvrdí, že niektorí poslanci za SaS mu avizovali, že sa podpore novej 76-ky nebránia.
Vláda podľa Hegera musí pokračovať, aby mohla doručiť ľuďom pomoc, tiež sa odvoláva na implementáciu reforiem a čerpanie financií z plánu obnovy.

Ďalšie "atomofky" z dieľne OĽaNO! Navrhujú aj odmeny za účasť na voľbách
Odmena za účasť na parlamentných voľbách formou zľavy desať percent z poplatkov štátu či zníženie kvóra pri miestnom referende. To sú niektoré z cieľov novely zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorú do Národnej rady (NR) SR predložili... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme