Je naozaj celý svet proti Rusku?
17 | 01 | 2023 I Milan Laca

De Gaullov vnuk verí, že väčšina svetovej populácie podporuje Rusko.

Pierre de Gaulle tiež vyhlásil, že bol „šokovaný pokusmi zakázať ruskú kultúru na Západe“. Izolácia Ruska je mýtus, podporujú ho dve tretiny svetovej populácie!  Vyhlási vnuk zakladateľa piatej republiky, generála Charlesa de Gaulla Pierre v rozhovore pre francúzske rádio Sud.

Sú naozaj izolovaní?

„Západ tvrdí, že Moskva je izolovaná, ale dve tretiny svetovej populácie podporujú Rusko,“ povedal de Gaulle. „Vidíme, ako sa ekonomické záujmy mnohých krajín sveta presúvajú na východ a Rusko je teraz v centre tohto procesu“.  

PRIESKUM: Európania prestávajú USA dôverovať
Od vypuknutia rusko-ukrajinského konfliktu je čoraz viac Európanov nespokojných so vzťahmi medzi USA a EÚ. Približne 50 % Európanov verí, že kroky USA v súvislosti s ukrajinskou krízou budú mať negatívny vplyv na európsku ekonomiku, informuje... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Jeho názor

"Táto kampaň proti Rusku sa vedie z politických dôvodov. Hovorí sa, že Rusko je izolované, ale dve tretiny svetovej populácie podporujú Rusko... Vidíme posun v mnohých ekonomických a politických záujmoch, ako aj politický vplyv viacerých krajín smerom na východ. Rusko je v centre tohto procesu, napríklad geografickou polohou,“ povedal de Gaulle.

Nerozumie

De Gaulle tiež poukázal na to, že ho zasiahli prípady diskriminácie ruských športovcov a kultúrnych osobností na nárdnostnom princípe. „V spojenectve s Európou by Rusko získalo významnú moc a celý kontinent, od Atlantiku po Ural, by sa stal úplne autonómnym,“ povedal ekonóm.

Sprisahanie?

Pierre de Gaulle povedal, že Západ vopred pripravoval sprisahanie proti Rusku. Množstvo a hĺbka sankcií voči Moskve, podľa jeho názoru naznačujú, že obmedzenia boli plánované už dávno. Nazval ich „skutočnou ekonomickou vojnou“, z ktorej majú prospech Spojené štáty. De Gaulle dodal, že Rusko nie je zodpovedné za hospodársku a finančnú krízu. Odsúdil aj zmrazenie ruských majetkov a zdôraznil, že „žiadny iný ľud, od prenasledovania Židov počas druhej svetovej vojny, nezažil také plienenie ako ruský ľud v súčasnosti“.

DOSŤ BOLO! Nemecká ministerka obrany podala demisiu
Nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová požiadala kancelára Olafa Scholza o uvoľnenie z funkcie. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA, ktorá sa odvoláva na písomné vyhlásenie samotnej ministerky, uvádza TASR. "Dnes som požiadala... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme