Kyjev a Charkov zasiahli ruské rakety
14 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Opäť mierili na kritickú infraštruktúru.

V sobotu (14. 1.) ráno sa v Kyjeve zo štvrtí na ľavom brehu rieky Dneper ozvali výbuchy a v jednom zo zariadení kritickej infraštruktúry začalo horieť. Informuje o tom agentúra Reuters. Ranný útok na ukrajinské hlavné mesto Kyjev prerušil hlasovanie v prezidentských voľbách na tamojšej českej ambasáde. Volebná komisia je v kryte.

Všetci členovia komisie sú v poriadku, oznámil zastupiteľský úrad. Kedy bude hlasovanie pokračovať, zatiaľ nie je jasné.
Útok zo strany Ruska smeroval proti kyjevskej infraštruktúre. Starosta hlavného mesta Vitalij Kličko na sociálnej sieti uviedol, že na juhozápadnú časť mesta dopadli trosky rakety. Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V sobotu ráno sa v Kyjeve zo štvrtí na ľavom brehu rieky Dneper ozvali výbuchy a v jednom zo zariadení kritickej infraštruktúry začalo horieť. Krátko pred výbuchmi bol v meste vyhlásený letecký poplach.

Ruské rakety v ranných hodinách zasiahli aj Charkov. „Predbežné správy naznačujú, že štyri rakety S-300 zasiahli priemyselnú štvrť. (Rusi) sa zamerali na infraštruktúrne zariadenia,“ informoval na sociálnej sieti starosta Charkova Ihor Terechov.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov obyvateľov mesta vyzval, aby nevychádzali z krytov.(tasr/HD)

Scholz sa obáva, že prevozom tankov vyvolá Putinov hnev
Medzinárodný tlak na nemeckého kancelára, aby rozhodol, či Nemecko podporí Ukrajinu tankami, sa stupňuje. Berlín sa doteraz zdržiaval a hoci na základe nedávnych vyjadrení nemeckých ministrov by mohlo dôjsť k zmene postoja nemeckej vlády, konečné... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!