Matovič ZABRÁNI návratu MAFIE, aj keby mal ODSTÚPIŤ!
12 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Ale zatiaľ srdciari OĽANO … nebojte, naozaj kľud! Návrh na odchod Igora Matoviča z postu lídra OĽANO nepadol. Tvrdí to na sociálnej sieti sám Matovič. Odmietol aj, že by sa hádal s Eduardom Hegerom. Poznamenal, že ak sa raz ich cesty rozídu, bude to vždy s cieľom minimalizovať šancu na návrat mafie k moci.

Ak rozchod, tak s noblesou

"Nestihol som dnes ešte kuk médiá, ale vraj všade možne sa píše a hovorí, ako sa Edo s Igorom háda … NIE JE TO PRAVDA. Rozprávame sa o hocičom, ale ani raz nepadol návrh na môj odchod z čela OĽANO, ani raz zvýšený hlas, ani raz žiadne hlúpe reči. Eda mám rád a považujem ho za kamaráta … a ak sa raz naše cesty trochu rozídu, bude to s noblesou a vzájomným prianím všetkého dobrého. Každopádne, ak sa na čomkoľvek dohodneme, bude to vždy s cieľom, aby sme minimalizovali šancu mafie na návrat k moci a maximalizovali šancu na úspech celého antimafiánskeho zoskupenia strán. Trimce paľce," napísal Matovič.

Ambiciózny Heger zbiera podpisy

Heger v stredu (11. 1.) neodpovedal na otázku novinárov, či bude kandidovať na predsedu OĽANO. Zopakoval, že jeho ambíciou je dovládnuť do februára 2024, preto začal zbierať podpisy na novú väčšinu 76 poslancov pre podporu jeho vlády.

V tejto súvislosti uviedol, že má plnú podporu klubu OĽANO a tiež prísľub zo Sme rodina a Za ľudí. Bude podľa neho otázkou, ako zareaguje SaS. SaS vzhľadom na vnútrostranícku situáciu OĽANO reagovala, že nevie, s kým rokovať o novej 76-ke.

Sme rodina tvrdí, že dodanie podpisov ich poslancov sú podmienené dohodou o predčasných voľbách. Heger povedal, že šéf Sme rodina Boris Kollár hárky zobral s tým, že bude zbierať podpisy v Sme rodina.

Dočasne poverený minister obrany a člen predsedníctva OĽANO Jaroslav Naď deklaroval, že má iný názor na politiku ako Matovič. S Hegerom sa stotožňuje v svetonázore a v cieli v politike. Pripustil odchod z OĽANO. S Hegerom hľadá Naď podľa svojich slov také riešenie, aby si mal volič čo vybrať v ďalších voľbách.

Prieskum hovorí JASNE: Slováci NEVLÁDZU platiť bežné účty! Heger ASI VTIPKUJE: Stojíme pri vás a POMÁHAME
Rastúce životné náklady sú najnaliehavejším problémom pre 93 percent obyvateľov EÚ a pre 95 percent Slovákov. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometra, ktorého výsledky zverejnil vo štvrtok Európsky parlament (EP), a informovala o tom TASR.... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Hegerovo panoptikum podľa Romana Michelka

"Ak sa podarí vytvoriť nová 76-ka z OĽANO, Budajovej jedenástky, nezaradeného torza ZA ĽUDÍ, strany SME RODINA a časti strany SaS, hlavne tej ktorá prišla zo ZA ĽUDÍ, teda Marcinková, Ledecký či Hattas, tak Hegerova skupinka ráta s tým, že dovládne až do februára 2024.

Získa tak čas na budovanie novej proatlantickej, proukrajinskej pravicovej a v podstate umiernene liberálnej strany. Heger, Naď a ešte možno zopár poslancov OĽANO sa potom spojí s Dzurindovým projektom. Ten ako hlavná ikona Gorily, disponuje ešte stranou SPOLU na čele s Miroslavom Kollárom, určite sa tam pridá aj Šeliga, Žitňanská, Budajova jedenástka, Martin Klus. V stave najhlbšej núdze by možno prijali aj Remišovú, aj keď len preto, že tá ešte dostane zaujímavú finančnú tranžu za voľby v roku 2020.

Takéto panoptikum na čele s Hegerom by podľa ich predstáv malo mať politický výtlak päť plus, teda zaručený povolebný vstup do parlamentu. Čo má však tento projekt z Matovičovho hľadiska bonus navrch, je, že tento subjekt by erodoval jeho úhlavného nepriateľa stranu SaS a citeľne by oslaboval aj Progresívne Slovensko," upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti spisovateľ, publicista a politológ Roman Michelko.

Blaha sa PUČÍ OD SMIECHU: Keď nepriateľ robí chyby, nerušte ho!
V tých Aktualitách už sú riadne zúfalí. Tak strašne bojujú proti referendu, až im to úplne zatemnilo mozgy. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. Môže byť niekto vôbec taký nepripravený? Diplom z politických vied... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme