Farkašovský NALOŽIL RTVS: Už zase strká HLAVU DO PIESKU!
07 | 01 | 2023 I Eka Balašková

Novinár a politik Karol Farkašovský (SNS) si myslí, že blížiace sa referendum, ktoré bude na Slovensku už 21. januára, mala byť téma, ktorá ovládne naše verejnoprávne médiá. Konštatuje však, že opak je pravdou. Popri "dôležitých" témach si podľa neho médiá všimli aspoň pád vlády.

Ignoráciu referenda nevyčíta ani tak mainstreamovým médiám. Rovnako, ako aj Laššáková či Uhrík, aj Farkašovský, ticho okolo referenda vyčíta RTVS. Verejnoprávnej inštitúcii platenej nami, občanmi. Kedy sa RTVS spamätá? Mimochodom, vedeli ste, že referenda sa môže zúčastniť aj váš imobilný príbuzný?

"Dôležité" témy

"Mĺkve médiá sa namiesto toho venujú skutočne „dôležitým“ témam - rušeniu akvárií na staniciach záchraniek, vareniu, pečeniu, novoročným predsavzatiam, fikciám o nejakej novej provládnej parlamentnej 76-tke... Ešteže si aspoň mimochodom všimli, že padla vláda," zaironizoval si Farkašovský na sociálnej sieti.

Úvaha nielen o premiérovi, ktorý si NEVŠIMOL VLASTNÉ ODVOLANIE
Neviem, z akého prsta si naši novinári vycucali špekuláciu, že OĽaNO je na prahu rozkladu a Eduard Heger sa dištancoval od Igora Matoviča. Lebo ak vychádzajú zo včerajšieho statusu premiéra, v ňom sa ani raz nespomína meno odvolaného ministra... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Referendum ako Ficova agenda

"Nechajme mainstreamu jeho naivnú myšlienkovú prostotu. Každý súdny človek vie, že toto referendum je všeľudové hlasovanie o otázke, ktorá sa týka záchrany Slovenska, jeho identity, hodnôt a života všetkých občanov. Chaos a devastáciu spoločnosti pod vedením súčasnej mocenskej garnitúry treba zastaviť. A keďže všetci z našich daní stále poctivo platíme koncesie pre verejnoprávny tele-rozhlas, pýtam sa manažmentu – dokedy bude RTVS nemý a hluchý voči téme referenda," kladie kompetentným otázku dlhoročný novinár, ktorému v RTVS chýbajú fakty pre širokú verejnosť, okrúhle stoly či besedy. 

RTVS mala podľa Farkašovského už minimálne týždeň organizovať diskusie a chrliť informáicie o konaní referenda
Aktivisti podali generálnemu prokurátorovi na RTVS trestné oznámenie. Zdroj: FOTO TASR

Hľadá menežment odvahu?

"Ale stačilo! Tu už nejde o fazuľky. Kolabuje spoločnosť. Rozkladá sa nám štát. Vláda je na lopatkách. Dostala k.o. Toto je mimoriadna situácia. Ide o budúcnosť Slovenska. A RTVS nič. Mlčí ! Tichom a ignoranciou škrtí referendum," vyčíta verejnoprávnemu tele-rozhlasu Farkašovský. 

"Alebo novo prekopaný manažment ťažko dume a hľadá odvahu? Už sme počas covidu zažili jeho totálnu servilnosť voči štátnej moci a ňou hlásanej jedinej pravde. Vtedajšie vedenie RTVS tiež strčilo hlavu do piesku a toľko „rozmýšľalo“ o diskusnom formáte až vlastné myšlienky zadusilo," pripomína politik, podľa ktorého preto radšej aj covid zmizol. "S ním stratili dych a zmizli aj všetci nadšení sabakovia, čekanovia, kollárovia a ďalší fundovaní propagátori jednej pravdy."

AKTUALIZOVANÉ Šeliga ŠOKUJE: Nie sme ďaleko od NOVEJ "76-tky"
Ak sa občania tešili v decembri z "pádu" vlády, tešili sa predčasne! Nie sme totiž ďaleko od novej 76-tky. Skonštatoval to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Národ však vie rozmýšľať

"Mlčanie RTVS a médií vládu ani dôveru verejnosti nevzkriesi. Ľudia nie sú hlúpi. Napriek všetkému, väčšina národa ešte stále vie rozmýšľať – aj bez médií. Vieme, že základnými piliermi demokracie sú názorová pluralita, argumenty a dialóg. Len tie nás privedú bližšie k pochopeniu pravdy a vecí verejných o ktoré sa tu hrá. A ako povedal svojho času známy humorista - „Ide predsa o to, aby každý vedel o čo ide.“ Hádam to už ctenému manažmentu RTVS i ostatným slovenským médiám konečne docvakne. A skôr ako o 5 minút dvanásť," uzatvára Farkašovský.

Hráme s kartami, ktoré máme rozdané

"O referende by sme mali diskutovať všetci a všetky otázky spojené s týmto referendom by mali byť zodpovedané. Facebook, YouTube a podobné siete na to nie sú určené. Na to je určená RTVS. Len žiaľ, táto debata chýba,"konštatuje právnička Judita Laššáková zlyhanie RTVS. 

"Všimli ste si to ticho o referende? Keby to bolo referendum o povolení homosexuálnych manželstiev, tak by toho boli plné médiá. Ale je to "len" referendum o návrate moci ľuďom," skonštatoval sarkasticky europoslanec Uhrík na sociálnej sieti. Referendum je však "len" o návrate moci ľuďom, preto Uhrík vyzýva: "Nenechajte sa slepo riadiť masmédiámi. Presstitúti sú často zapredanejší ako niektorí politici."

Máte nejasnosti okolo referenda? (VIDEO)
Mainstream občanov na referendum a prípadnú účasť na ňom nijako nepripravuje, o záujme občanov svedčia komentáre pod príspevkami tých, ktorí právu rozumejú. Právnička Judita Laššáková odpovedá na najčastejšie kladené otázky, týkajúce sa hlasovania,... Čítať ďalej
06 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Babička veľmi chce hlasovať, ale nemôže

Do referendovej miestnosti, ktorá je samosprávou zriadená v miestnej škole, vedie desať schodov. A tie imobilní ľudia neprekonajú. Mnohí si preto hlasovanie škrtnú, ako nereálne. Chyba - stačí zavolať na mestský či obecný úrad a požiadať o mobilnú hlasovaciu urnu, s ktorou referendová komisia príde za imobilným človekom domov. Tam už môže pri hlasovaní pomôcť rodinný príslušník. Ten môže pomôcť aj nevidiacemu človeku priamo v referendovej miestnosti - za plentu s ním môže jeho doprovod.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme