Heger razantne: S TÝMITO OĽaNO spolupracovať NIKDY nebude!
05 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

DEMOKRATI S DEMOKRATMI, INÁ CESTA NIE JE. Takýto titulok dal svojmu najnovšiemu statusu na sociálnej sieti poverený predseda vlády SR Eduard Heger. Verejnosti dal v príspevku na znalosť, s kým si OĽaNO vie predstaviť budúcu spoluprácu.

"Považujem za fér povedať, s kým si neviem predstaviť budúcu spoluprácu pre budovanie lepšieho Slovenska. Nie som totiž zástancom tvrdenia, že zo spolupráce nemožno nikoho vylučovať," skonštatoval Heger.

"Tí, čo uznávajú hodnoty demokracie sa nemôžu spájať s tými, ktorí touto hodnotou pohŕdajú. Niektorí to robia otvorene, bez hanby, iní sa to snažia zakryť ľúbivým marketingom," uviedol Heger ako odôvodnenie svojho postoja vylúčiť z prípadnej budúcej politickej spolupráce Smer-SD, SNS, hnutie Republika, ĽSNS i Hlas-SD.

Vylučovacia metóda

"Ak to myslíme vážne so spravodlivosťou a právnym štátom, spolupráca s Ficom či Dankom je neprijateľná," uviedol v tejto súvislosti. Lídrom Smeru a SNS vyčíta benevolentnosť v postoji voči krokom Putinovho Ruska na Ukrajine, podporu dezinformačnej scény i navádzanie na nezodpovednosť v období pandémie COVID-19.

Fico je podľa povereného premiéra dnes tvárou dezinformačnej scény. Počas pandémie zvolával ľudí do ulíc a vystavoval ich riziku smrti. Klamal o očkovaní, napádal odborníkov a lekárov, píše Matovičov kolega.

Fico ZÚRI: Slovensko je v neakceptovateľnom stave a za to môžete VY, PANI PREZIDENTKA!
Stav, v akom sa Slovensko nachádza, je neakceptovateľný. Vyhlásil to líder Smeru-SD Robert Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii a vyzval na účasť na referende, ktoré sa má konať 21. januára v súvislosti so zmenou Ústavy SR a predčasnými voľbami.... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

"Ak to myslíme vážne s hlásením sa k odkazu SNP, musíme odmietnuť spoluprácu s Republikou a Kotlebom," skonštatoval ďalej Heger.

Za partnera zároveň odmieta toho, "kto nevie vylúčiť spoluprácu s Ficom a Republikou". Zo spolupráce preto vylučuje aj Hlas-SD. Členom mimoparlamentnej strany vyčíta, že ako bývalí členovia Smeru-SD majú zodpovednosť za "obdobie temna".

"Pellegrini, Tomáš, Žiga, Raši či Saková sú Ficovi spolupáchatelia a nesú priamu zodpovednosť za obdobie temna. Môžu si urobiť pekné fotky, šíriť prázdne frázy, ale je to len pekný obal prázdnej nádoby," uviedol Heger.

Heger v súčasnosti rokuje s partnermi o vývoji situácie po páde vlády. Komentovať vývoj rokovaní nebude, v priebehu januára chce predstaviť finálnu dohodu.

Uhrík: Keby bolo REFERENDUM o povolení homosexuálnych manželstiev, boli by toho PLNÉ MÉDIÁ!
Bez referenda poslanci Národnej rady SR odhlasujú skrátenie volebného obdobia iba ťažko. Myslí si to predseda SNS Andrej Danko. Europoslanec Milan Uhrík zase upozorňuje, že o referende médiá mlčia ako vši pod chrastou. Danko: Po súčasnej koalícii... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!