Dráčik v novom roku zostra: Dva hlavné dôvody straty slobody
06 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Najnovší baner obchodu Dráčik so sortimentom pre deti upriamuje pozornosť dospelých novým banerom "Dva hlavné dôvody straty slobody." A nehovorí pritom len o tej vlastnej slobode, ktorú si vie obhájiť každý.

Čo vlastne znamená, mať slobodu a kde končí sloboda. Kedy sa slobodný človek stáva otrokom a čo robí otrokov z ľudí 21. storočia?

Dva hlavné dôvody straty slobody podľa Viglaského:

1.Obmedzovaním slobodnej vôle iných ľudí. Nespravodlivosť.

2.Nepoužívaním, nevyužívaním slobodnej vôle. Apatia.

Slobodná vôľa je dar

"Po živote je druhým najdôležitejším darom slobodná vôľa. Tá ovplyvňuje scenár, čiže osud človeka. Všetci by sme mali vedieť, že sloboda človeka končí tam, kde začína sloboda iného. Takže sloboda neznamená, že si môžem robiť čo chcem," pripomína dospelým to, čomu by sa mali učiť už deti Viglaský.

"Ten, kto obmedzuje slobodu iných je tyran a ten, čo slobodnú vôľu nepoužíva je mumák." píše autor banera a dopĺňa: "Slobodu si zabezpečím tak, že svoju slobodnú vôľu využívam hlavne na zachovanie slobodnej vôle všetkých ľudí, vrátane seba,"

Šeliga dostal "zaucho" od GP! Tvrdí, že poslanec je manipulátor
Generálna prokuratúra (GP) SR dôrazne odmieta tvrdenia poslanca Národnej rady (NR) SR Juraja Šeligu (Za ľudí). Vyplýva to zo stanoviska GP, ktoré TASR zaslal jej hovorca Dalibor Skladan. Prokuratúra zdôraznila, že jej úlohou nie je napĺňať... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Čo nám stačí k slobode 

"Ak slobodnú vôľu nepoužívam týmto spôsobom alebo ju nepoužívam vôbec, tak o slobodu prichádzam a stávam sa otrokom. Za používanie slobodnej vôle nepovažujem rozhodovanie o tom, čím si niekto naplní brucho," je presvedčený Viglaský.

Kam kráča naša sloboda

"Teraz sa skúsme poobzerať okolo seba a posúďme, akým smerom sa uberá sloboda našej spoločnosti. Obmedzovanie slobody prejavu, pohybu, zapájanie do nechcených vojen, okupácia, pochybné green pasy, uhlíkové a iné ekologické nezmysli, rušenie hotovosti salámovou metódou, ekonomické a sankčné otroctvo, zdravotnícke obmedzovanie, genderová tyrania. Slobodne si zabezpečme slobodu,"vyzýva čitateľov zákazníkov Viglaský.

www.dracik.sk | Prvý baner roka 2023 hovorí o slobode

Prekročil aj slovenské hranice

Odkedy sa majiteľ internetového obchodu s hračkami nemainstreamovo vyjadruje k pálčivým témam dneška, bojuje proti nemu už kadekto. Popri slovenských osobnostiach, ktoré proti podnikateľovi a jeho názorom na sociálnych sieťach rozbehli doslova antikampaň, banery siete predajni riešila aj česká polícia. Česká mutácia slovenského predajcu tiež nezaháľa. Objavilo sa na nej prianie v češtine.

Viglaský v ňom praje, aby sme vedeli byť vďační. Doceňujeme tým všetko, čo máme, vieme, dokážeme a môžeme. 

"Pokiaľ toto všetko vieme oceniť, dokážeme rozoznať cenné veci a vieme si priať aj to, čo má pre nás najväčšiu hodnotu a to nám prinesie šťastie. (...) Ľudia si zabudli niečo priať," píše český dráčik. 

Hračkársvo Dráčik šíri OSVETU aj v Čechách, tam na nich poľuje dokonca polícia!
Sieť predajní Dráčik funguje okrem Slovenska aj v Česku. "Poľovačka" na majiteľa obchodu, ktorý pravidelne zverejňuje na internetových stránkach obchodu svoje názory sa rozbehla už aj v Čechách. Tamojšia polícia preveruje tajomné odkazy, ktoré... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

www.dracik.cz | Baner českej stránky internetového hračkárstva

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme