Nedali mu, čo chcel...
04 | 01 | 2023 I Milan Laca

Politico: USA odmietli Zelenského žiadosť o dodávku taktických rakiet pre ozbrojené sily Ukrajiny.

Spojené štáty nevyhoveli žiadosti ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenskéhom, dodať im taktické rakety s dlhým doletom ATACMS. Napísal denník Politico.
Nie!
Podľa novín, Biely dom kategoricky odmietol dodať ozbrojeným silám Ukrajiny taktické raketové systémy, pretože takéto vojenské vybavenie považuje v kontexte konfrontácie s Ruskom za príliš nebezpečné.
 
Ukrajina: Neobvykle teplé počasie zmiernilo dopyt po energii
Neobvykle teplé počasie na Ukrajine znižuje dopyt po elektrickej energii. Tamojšie elektrárne ho preto momentálne stíhajú pokrývať. Oznámila to v utorok ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho, informuje stanica CNN. "V dôsledku teplého... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr
Hrozba
Ako píšu autori, americká munícia, schopná zasiahnuť do hĺbky ruského územia až do 300 kilometrov, zostáva na zozname hlavných túžob kyjevského vedenia. Západní experti zároveň poznamenávajú, že prítomnosť takých pokročilých systémov ako Patriot a ATACMS neprinesie rozhodujúcu výhodu. Navyše, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú vhodné na plnenie úloh na Ukrajine, pre ich špecifické taktické a technické vlastnosti, tvrdia odborníci. Patriot je raketový systém s dlhým doletom vo veľkej výške, používaný proti raketám a vysoko letiacim lietadlám. 
Zelenského cieľ 

Koncom decembra Volodymyr Zelenskyj odletel do Washingtonu, kde sa stretol s americkým prezidentom Joeom Bidenom a vedením Kongresu. Na jeho návštevu tam načasovali oznámenie o novom balíku vojenskej pomoci Kyjevu v sume 1,85 miliardy dolárov, vrátane batérie protilietadlových raketových systémov Patriot.

Máme politika roka! Zvláštne počty...
Poliaci vyhlásili Zelenského za politika roka vo svete, Dudu v Poľsku. "Väčšina poľských občanov" označila za politika roka vo svete ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V ich vlasti to bol prezident Andrzej Duda. Vyplýva to z prieskumu... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!