Máme politika roka! Zvláštne počty...
03 | 01 | 2023 I Milan Laca

Poliaci vyhlásili Zelenského za politika roka vo svete, Dudu v Poľsku.

"Väčšina poľských občanov" označila za politika roka vo svete ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V ich  vlasti to bol prezident Andrzej Duda. Vyplýva to z prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky (CBOS), o  ktorom informuje „Europeyska Pravda“ s odvolaním sa na  „Poľský rozhlas“.

20 percentná "väčšina"

Na otázku, ktorý zo zahraničných politikov pôsobiacich na svetovej scéne, by mal byť označený za politika roka 2022, 20 % opýtaných uviedlo Volodymyra Zelenského. Ďalším najviac spomínaným bol americký prezident Joe Biden (15 %).

Ukrajinsko-americký sen...
Ukrajina oslobodí Krym do jesene - americký generál Godges. Bývalý veliteľ americkej armády v Európe, generál vo výslužbe Ben Godges predpovedá, že Ukrajina oslobodí Ruskom okupovaný Krym do konca augusta, ak jej Západ bude naďalej poskytovať... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Milan Laca

Celá plejáda ďalších výborných

Ostatní politici, menovaní respondentmi, dosiahli skóre od 0,5 % do 1,4 %. Ide o bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, bývalého britského premiéra Borisa Johnsona, predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, bývalého predsedu Európskej rady Donalda Tuska, maďarského premiéra Viktora Orbána a bývalú nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú.

Vedia - nevedia?

Politika roka 2022 zároveň nevedelo označiť 38 % opýtaných. 18 % sa domnieva, že takýto politik neexistuje, ďalšie 1 % opýtaných odmietlo odpovedať.

A ešte jeden...

Na otázku, ktorý z poľských politikov by sa dal nazvať politikom roka 2022, 12 % opýtaných zvolilo prezidenta Andrzeja Dudu. Po 6 % - dostali premiér Mateusz Morawiecki a bývalý premiér Donald Tusk.

Tak ako?

Zároveň 55 % opýtaných v Poľsku nevedelo uviesť politika, ktorý by si podľa nich takéto ocenenie zaslúžil. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!