Ing. Huliak: Na Slovensku sa rozkradne 60 percent verejných financií (VIDEO)
30 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Starosta Očovej a predseda Národnej koalície ing. Rudolf Huliak uvažuje o tom, prečo sme za 33 rokov po revolúcii na Slovensku tam, kde sme. Príčinu vidí v chamtivosti "mocipánov" a v našej voľbe.

Vo svojom videu Slovákov upozorňuje, že čakať na niekoho, kto nám pomôže nestači. Upozorňuje na rast cien energií, ktorý mnohým občanom urobí bývanie takmer nedostupným a pripomína, že ani Smer v tom nie je nevinne.

Pomôž si človeče, aj Pán Boh ti pomôže

Počúvam dokolesa - spojte sa, spojte národné sily. Počúvam dokolesa - Putin nás zachráni. Počúvam - Brusel nás zachráni. Niekto nás stále zachráni, alebo sa nájdu politici, ktorí nás stále zachránia. Pokiaľ si my, všetci, ktorí sa podieľame na spoločenskom živote na Slovensku, raz a navždy nepovieme DOSŤ, tak nás jednoducho nikto nezachráni," upozorňuje Huliak. Podľa neho nastal čas poučiť sa z vlastných chýb. 

Čo nás čaká

Na príklade bytového družstva v Snine, ktoré je nútené dvíhať ceny za teplo a teplú, či pitnú vodu o desiatky percent avizuje, že ceny bývania budú pre bežného človeka žijúceho v byte, neúnosné. 

"Pokiaľ naša obec platila do roka za elektrinu 20-tisíc eur, podľa dodatkov k zmluve a cenníka, ktorý nám poslala Stredoslovenská energetická spoločnosť (SES), nám to vychádza 240-tisíc euro," šokuje Huliak číslami priamo z Očovej. A tak sa pýta, na úkor čoho to budú platiť. Avizuje, že  budú nútení zvýšiť platby za všetky obecné služby. Zaplatí to v konečnom dôsledku občan.

"K tomuto kroku sme pristúpili najmä z dôvodu extrémneho nárastu cien energií, ktoré pri spotrebe našich kúpeľov v zimnom období predstavujú náklad vysoko presahujúci výnosový potenciál kúpeľov v zimných mesiacoch," dáva mu za pravdu aj vedenie kúpeľov Sliač. Tie sú zatvorené od 20. decembra a prevádzku plánujú obnoviť v marci.

Známe slovenské kúpele ZATVORILI. Sú za tým ceny energií
Štátne Kúpele Sliač sú od 20. decembra pre mimosezónnu prevádzkovú výluku zatvorené, v prevádzke budú opäť od marca. Dôvodom je aktuálna kríza na trhu s energiami. Kúpele o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke. "K tomuto kroku sme... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Povestných 15 percent

Huliak chápe, že tí, ktorí majú pod Slavínom vilu s bazénom, zo svojich výdavkov ľahko ušetria tých 15 percent, ktoré boli vypočítané, ako ideálne na vyrovnanie sa s krízou.

"V konečnom dôsledku toto všetko odnesie občan, ktorý robí donemoty, aby uživil vlastnú rodinu a udržal si aký-taký životný štandard. Nedokážem si predstaviť dôchodcov, ktorí žijú sami a starajú sa o byt.  Povedzte mi, ako unesú tie ceny energií?" Pýta sa Huliak.

Stálo to za to?

Huliak sa tiež pýta, či konflikt na Ukrajine stál za to, aby nás pripravil o úspory, o všetko, čo dokážeme predať a následne o strechu nad hlavou a splnili víziu nového svetového poriadku. 

Ešte stále nie sme poučení

"Ešte stále máte chuť voliť tých, čo tu tridsaťtri rokov sústavným, neúnavným spôsobom rozkrádajú štát? Viete o tom, že na Slovensku sa šesťdesiat percent verejných zdrojov bohapusto rozkradne? Viď Naď a jeho úspešné vyvezenie všetkej našej techniky, ktorú máme z deblokácií ruského dlhu a dobrovoľne sme ju odovzdali na Ukrajinu," uvádza Huliak príklad.

Naď: Potrebujeme aj vlastnú modernú protivzdušnú obranu
Slovensko potrebuje aj vlastnú modernú protivzdušnú obranu, rozhodnutia o jej zabezpečení bude musieť urobiť ďalšia vláda. Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to uviedol v rozhovore pre TASR. "Intenzívne komunikujeme s našimi... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Vypočítavosť politikov

A tak sa pýta, či  voličom nestačilo a či majú naďalej celoživotnú potrebu živoriť a preto volia tých s dobrými preferenciami v prieskumoch, "Pretože Huliak preferencie nemá, tak je to zbytočne vyhodený hlas." 

"Tridsaťtri rokov ideme znovu skúšať, či tí v tom parlamente sa nenažrali už tak dostatočne, aby vám umožnili slušne žiť," nechápe Huliak a pripomína, že aj s predčasnými voľbami politici kalkulujú tak, aby si vyplatili poslednú dotáciu pre strany z volebného výsledku. 

Špeciálne o Smere

"Vám nestačí, čo urobil Smer v roku 2015, že im pustil reverzný tok plynu a umožnili Ukrajine sa vyzbrojiť americkou vojenskou technikou, aby mali financie na to, čo sa tam teraz deje," pripomína predseda NK realitu spred pár rokov. Pravda je podľa neho taká, že my sami "sme si hodili štránok na krk" a hádžeme si ho 33 rokov.

Spišiak: Dekriminalizácia? Ani náhodou, skôr naopak (VIDEO)
Jaroslav Spišiak mal v minulosti povesť neúnavného bojovníka proti organizovanému zločinu. Aktuálne pôsobí na poste poradcu odvolaného ministra Mikulca (OĽaNO), no s mnohými vecami nesúhlasí. Sám však tvrdí, že je "len obyčajný" poradca. Dosah na... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!