Zásahový tím usmrtil osem medveďov, štyri jedince zabili pytliaci
28 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Zásahový tím pre medveďa hnedého usmrtil v tomto roku osem medveďov hnedých, štyri jedince zabili pytliaci, teda sa stali predmetom nelegálnej činnosti. Pre TASR to uviedla Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR.

"Usmrtenie medveďa zásahovým tímom považuje ŠOP SR za najkrajnejšie riešenie, ku ktorému pristupujeme až v prípade neúčinnosti všetkých dostupných preventívnych opatrení," poznamenali štátni ochranári.

Zásahový tím eviduje podľa ŠOP hlásenia, ktoré sa týkajú pozorovaní, stretov, incidentov, útokov, pobytových znakov a škôd spôsobených medveďom hnedým. Najväčší počet hlásení o problémových medveďoch, ktoré sa približujú k ľudským obydliam, prichádza z regiónov Podpoľanie, Horná Nitra, Turiec a Liptov.

Máte domácu udiareň? Na TOTO dávajte POZOR!
Kým "padala vláda", do parlamentu sa dostal návrh zákona, ktorý mieni obmeniť okrem iného aj výrobu domácich údenín z dielne Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR. Údenie mäsových výrobkov je historicky v našich zemepisných šírkach jednou z... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!