Kamenický zničil Matoviča a jeho 10 “atómoviek” rozobral na súčiastky
28 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Bývalý minister financií Ladislav Kamenický (Smer- SD) musel zareagovať na tlačovú konferenciu Igora Matoviča, ktorú zorganizoval pri odovzdávaní svojej funkcie. Taký "výbuch" ste nezažili.

Kamenický si pozrel tlačovku Matoviča, keď sa konečne porúčal z postu ministra financií. Tvrdí, že sa ním nikdy nemal stať, a to nielen preto, lebo ukradol svoj titul. "Génius" Matovič sám seba pol hodinu vychvaľoval za jeho 10 atómoviek, ktorými ako mesiáš "spasil" minimálne Slovensko, ak nie celý svet.

Pripravil si svojich 10 Matovičových atómoviek:

"HROMADNÉ COVID TESTOVANIE

Všetci si isto spomenú na to, ako v zime (v ktorej testy nefungujú), nahnal Matovič ľudí, ako dobytok, do dlhých radov, v ktorých sa covid utešene šíril.

STOVKY MILIÓNOV EUR NA COVID TESTY

Ako inak cez malú trnavskú firmu, ktorej majiteľ sa len náhodou osobne pozná s Matovičom a jeho manželkou. Len žiadne podozrenia z korupcie, že?! Na zdravotníctvo sa peniaze nenájdu, na covid testy stovky miliónov eur, nie je problém. Pripomeniem aj Matovičom sľubované odmeny zdravotníkom, ktoré k nim akosi nevedeli doraziť.

DESIATKY MILIÓNOV NA OČKOVACIU LOTÉRIU

Náklady na lotériu a honoráre by stačili na postavenie jednej nemocnice. Spomínate si na Matovičovo babráctvo, kedy išiel pani do Prešova sľúbiť, že jej vyplatí výhru? Dodnes sa tak nestalo.

"PRÁZDNA ŠPAJZA" - MATOVIČ ZA TRI ROKY ZDVOJNÁSOBIL VÝDAVKY ŠTÁTU Z 18 MLD. NA 35 MLD. EUR!

Keď Matovič a jeho poskokovia hovorili o prázdnej špajzi, tak len potvrdili, že nerozumejú tomu, ako fungujú verejné financie.

DLH SLOVENSKA ZA 3 ROKY STÚPOL O VYŠE 25 MLD, ZO 45 MLD. NA VYŠE 70 MLD. EUR!

Tempo zadlžovania Slovenska za Hegeromatovičovej vlády je viac ako 5 násobne rýchlejšie ako v minulosti. Za vlády Smeru posledných 5 rokov dlh Slovenska klesal!

SLOVENSKO PLÁNUJE V ROKU 2023 JEDEN Z NAJVYŠŠÍCH DEFICITOV Z KRAJÍN EÚ!

Je to asi 8 mld. eur a Matovič s Hegerom sa chvália zdravými verejnými financiami. Popri enormnej výške vládnych výdavkov (dvojnásobok roku 2019) to skôr ukazuje na rozvrat verejných financií. Len na porovnanie: posledné tri roky vlády Smeru bol deficit na úrovni cca 1 mld. eur.

Igor Matovič: Dnes sa začína najväčšia narodeninová párty. Oslavujeme narodenie týpka!
Bývalý minister financií a premiér Igor Matovič na Štedrý deň zverejnil status, ktorý nepotrebuje komentár. „Dnes sa opäť začína najväčšia narodeninová párty … oslavujeme, niektorí vedome a iní ani nie, narodenie týpka, ktorý bezhranične miloval,“... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

PRÍJMY ŠTÁTU STÚPLI NIE VĎAKA MATOVIČOVEJ GENIALITE ALEBO JEHO PROKLAMOVANÉMU "NEKRADNUTIU"

…ale vďaka: ENORMNÉMU RASTU INFLÁCIE

Matovičove miliardové nadpríjmy zaplatili občania a firmy pri nákupe drahších tovarov a služieb v obchodoch!

INFLAČNÉMU RASTU HDP

HDP je vďaka inflácii vyššie o 25-30 mld. eur oproti minulosti, čo prinieslo Matovičovi okrem DPH aj viac spotrebných daní a dane z príjmu.

ELEKTRONICKÝM PLATBÁM

Počas covidu sa platilo platobnými kartami, čo zmenšilo daňovú medzeru na DPH, čo priznáva aj Finančná správa SR.

VLÁDA KAŠLE NA DÔCHODCOV A MATOVIČ SA VYCHVAĽUJE, AKO IM POMOHOL

V roku 2022 pri dôchodcovskej inflácii na úrovni 14%, vláda valorizovala dôchodky len o 1,3%. V roku 2023, keď rozpočet plánuje 13,5% celkovú infláciu (dôchodcovská môže byť aj 14-15%), valorizácia dôchodkov bude len 11,8%. Čiže dôchodca v roku 2022 prišiel vďaka vláde o 10% a v roku 2023 o ďalších 3% svojho dôchodku. Matovič klame nominálnymi číslami, ale zámerne nehovorí o klesajúcich reálnych dôchodkoch.

REÁLNE MZDY NA SLOVENSKU V ROKU 2022 AJ V ROKU 2023 KLESAJÚ O CCA 3%!

Podobne ako dôchodky, aj reálne mzdy (rast miezd - inflácia) klesajú. Preto ľudia na Slovensku vďaka tejto vláde chudobnejú. Len pre porovnanie, v roku 2019 za vlády Smeru reálne mzdy rástli +5%!

VRAJ NEKRADNÚ

Nákup covid testov, právne služby Miškoviča pre ministerstvá OĽANO, dotácie 4500 eur na jednu sviňu Vlčanovho štátneho tajomníka, škandály okolo riaditeľa Tiposu, Hegerovho a Matovičovho priateľa Kaňku, všetky Mikulcove škandály vrátane korupcie, Kolíkovej kšefty s RTVS, okradnutí ľudia v Moste pri Bratislave, zmiznutých 24 miliónov eur z Covid pomoci…"

V závere svojho príspevku Kamenický iba dodal:"SAMOCHVÁLA SMRDÍ!" A "NIE JE VŠETKO ZLATO, ČO SA BLYŠTÍ”.Žiaľ, v Matovičovom podaní aj to zlato nepríjemne páchne!"

Máte domácu udiareň? Na TOTO dávajte POZOR!
Kým "padala vláda", do parlamentu sa dostal návrh zákona, ktorý mieni obmeniť okrem iného aj výrobu domácich údenín z dielne Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR. Údenie mäsových výrobkov je historicky v našich zemepisných šírkach jednou z... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!