Borguľa posiela odkaz tým, ktorí ho spochybňujú: Nechápem, čo niektorí idioti tliachajú
18 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Poslanec Martin Borguľa sa už pred prvým hlasovaním o páde vlády rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu Sme rodina. Už dlhší čas avizoval, že bude hlasovať za pád vlády, ak minister vnútra Mikulec neodíde zo svojej stoličky alebo nebude odvolaný. Po poslednom hlasovaní ho ale časť politikov začala podozrievať,  a preto reaguje.

Odídenec zo Sme rodina na sociálne sieti zverejnil odkaz adresovaný všetkým, ktorí rozprávajú, že  otočil z večera do rana svoj postoj pri hlasovaní o nedôvere vláde:

“29.11. (2 dni pred vyslovovaním nedôvery ministrovi Mikulcovi) v poobedňajších hodinách som informoval pánov Hegera a Matoviča v kancelárii predsedu NRSR, že trvám na tom, že minister Mikulec už dávno nemá čo hľadať na svojej stoličke, toľko profesionálnych a osobných zlyhaní keby mal Robert Kaliňák, tak ho teatrálne ukameňujú na námestí SNP. Zároveň som jasne vyslovil, že v prípade keby v budúcnosti prišlo k vyslovovaniu nedôvery vláde, tak vládu, v ktorej bude Mikulec nebudem vedieť podporiť a teda budem hlasovať za vyslovenie nedôvery takejto vláde.

30.11. opäť v kancelárii predsedu NRSR som mal dlhy rozhovor s Igorom Matovičom, kde som mu tento svoj postoj niekoľkokrát zopakoval a niekoľkokrát som mu to zrozumiteľne odôvodnil

1.12. (Doobeda) Som napísal verejný status, aby bol môj postoj známy, zrozumiteľný a jasný. Rovnako som informoval náš poslanecky klub stretnutí pred odvolávaním Mikulca, kde bol môj postoj akceptovaný.

1.12. 11.00 hlasovanie o nedôvere Mikulcovi a v poobedňajších hodinách oznámil pán Sulík svoj zámer odvolávať vládu. Od tohto momentu som bol sna 100- krát dotazovaný či som svoj názor nezmenil,” zhrnul Borguľa a na záver jasne zdôraznil:

“NIE! Nezmenil!!! Myslím si, že keď da chlap slovo tak ho má držať. A to som aj urobil. Môj postoj bol známy viac ako dva týždne, tak nechápem čo to dnes, niektorí idioti tliachajú, že som z večera do rana zmenil názor!?”

To NEVYMYSLÍŠ, to je Zuzana Čaputová
Historik a politológ Eduard Chmelár sa vo svojich najnovších príspevkoch na sociálnej sieti zamýšľa nad nepochopiteľnými krokmi prezidentky Zuzany Čaputovej a upozorňuje, že najčistejším riešením patovej situácie, ktorá je na Slovensku, sú... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!