Matovič sa zubami-nechtami zúfalo drží pri válove, len aby neprišiel o moc
08 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Šéf OĽaNO dal paralelu medzi umožnením predčasných volieb k nástupu Hitlera k moci. Vraj môžu byť posledné demokratické. Návrh na vyslovenie nedôvery Hegero-Matovičovej vláde podala opozičná SaS. Podľa Matoviča pokúšajú osud.

Nasledujúce dni sa rozhodne, či si Slovensko uchová demokraciu. Ak poslanec Richard Sulík rozbije koalíciu, k moci nastúpi väčšina, ktorá bráni zmene paragrafu 363 a nevydala Roberta Fica na väzobné stíhanie. Uviedol minister financií Igor Matovič.

Ktokoľvek sa podľa Matoviča zahráva s ideou predčasných volieb, pokúša osud. „Už to nebude len o tom, že nasledujúce voľby budeme bojovať o to, či to budú posledné demokratické voľby, ale budeme spoločne konštatovať, že demokratické už boli,“ povedal.

V tejto súvislosti upozornil aj na možnú zmenu volebného systému. Dodal, že v čase kríz, keď sú ľudia frustrovaní, je nebezpečné zahrávať sa s predčasnými voľbami.

Prirovnávanie k nástupu Hitlera

Predčasné voľby v 30. rokoch minulého storočia v Nemecku podľa Matoviča spôsobili príchod najhoršieho zla a to isté sa stane na Slovensku. Prirovnávať túto situáciu k Hitlerovi nepovažuje za prisilné. Podľa neho v kritických situáciách treba používať paralely.

Jeho strana sa podľa vyjadrenia nechystá podporovať predčasné voľby. „Keď niekto pokúša osud a myslí si, že takáto väčšina v parlamente bude pre Slovensko bezpečnejšia, prospešnejšia, demokratickejšia, nech sa páči,“ povedal Matovič.

Viac vo videu:

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa začne vo štvrtok. Hlasovať o návrhu by sa po jeho prerokovaní mohlo budúci týždeň v utorok 13. decembra o 11 h. Návrh na vyslovenie nedôvery vláde podala opozičná SaS.

Zdroj: refresher.sk / YouTube

Stretnutie Fica a Szijjártóa vyvolalo rozruch. Remišová pení, Káčer lapá po dychu
Šéf maďarskej diplomacie na to reagoval, že ešte nezažil, aby ho kritizovali za stretnutie s opozičným politikom a bývalým premiérom. Maďarsko našlo výborného spojenca v predsedovi strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robertovi Ficovi. V... Čítať ďalej
08 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik