TOTO SVET DOVOLÍ? Taliban vykonal prvú verejnú popravu od prevzatia moci v Afganistane
07 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V Afganistane sa v stredu uskutočnila verejná poprava muža odsúdeného na smrť za vraždu. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá dodala, že ide o prvé potvrdené vykonanie trestu smrti od augusta minulého roku, keď sa moci v Afganistane ujalo fundamentalistické hnutie Taliban.

Najvyšší vodca Talibanu Hajbatulláh Achúndzáda začiatkom novembra nariadil sudcom, aby implementovali všetky aspekty islamského práva vrátane verejných popráv, kameňovania a bičovania a amputácie končatín zlodejom, pripomína TASR.

Taliban od svojho nástupu k moci vykonal niekoľko verejných bičovaní, ale stredajšia poprava v meste Faráh, metropole rovnomennej provincie na západe krajiny, je vôbec prvá, ktorú potvrdil, a to ústami hovorcu vládnuceho radikálneho hnutia Zabíhulláha Mudžáhida.

Krátko po tom, ako sa Taliban v auguste 2021 opätovne chopil moci, začal zavádzať tvrdé obmedzenia podobné radikálnym opatreniam z čias svojej predošlej vlády v rokoch 1996 – 2001. Dievčatám od siedmeho ročníka zakázal navštevovať školu a takisto nariadil ženám, aby sa na verejnosti úplne zahaľovali s výnimkou očí.

MIKULÁŠ POVEDAL DEŤOM, ABY SA SPRÁVALI SLUŠNE, lebo nič nedostanú, RIEŠI HO POLÍCIA! (VIDEO O MIKULÁŠOVI)
Na Slovensku už ani Mikuláš nemôže chcieť od detí, aby sa správali slušne! V Matejovciach deti napomenul, niekto ho natočil, teraz ho rieši polícia. Mikuláš sa bráni, veď si iba robil svoju prácu! Zdá sa ale, že bude musieť zmeniť pracovnú náplň a... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik