Niekto to vie naisto - "Rusko vojnu prehralo!"
07 | 12 | 2022 I Milan Laca

Budanovova predpoveď -  propagandisti pripravujú Rusko na porážku, toto je už vyriešená záležitosť.

Šéf ukrajinského  riaditeľstva rozviedky  Kyrylo Budanov povedal, že ruskí propagandisti zmenili rétoriku. Teraz kritizujú svojich generálov a diskutujú o ich neochote prehrať vojnu. Porážka Ruska je podľa Budanova už vyriešená.

Je to isté 

"Ukrajina už vyhrala. Všetci na svete to už cítia a aj my tomu rozumieme. Áno, bude to na určitý čas ťažké, ale v globále to nič nezmení...", vyhlásil Budanov. "Myslím, že ste videli, že za posledné tri mesiace sa rétorika všetkých kremeľských propagandistov dramaticky zmenila".

Propaganda sa mení

"Najprv začali opatrne kritizovať svoje vedenie, potom vyšších generálov . Teraz dospeli k tomu, že o víťazstve sa nedá hovoriť. Aby prehrali, to neprichádza do úvahy, ale každý chápe, že je to nereálne. Strata je už zrejmá. Ešte raz hovorím, ešte budú ťažké časy, ale porážka Ruska je už vyriešená a oni sami to veľmi dobre vedia", povedal Budanov. Podľa šéfa rozviedky,  sa Ukrajina, podľa jeho predchádzajúcich predpovedí „pohybuje podľa plánu“.

Ukrajina môže udrieť na Moskvu! (VIDEO)
The Guardian: Ukrajina vyvinula útočný dron, ktorý môže doletieť do Moskvy a zaútočiť na ňu. Podľa autora článku, ukrajinskí inžinieri vyvinuli útočný dron s doletom tisíc kilometrov. Kyjev vyhlásil, že tieto zbrane už použili proti ozbrojeným... Čítať ďalej
06 | 12 | 2022 | Milan Laca

Rozporuplné Rusko

Budanov povedal, že v Rusku vždy existovali dva bojujúce tábory -  tí, ktorí majú liberálnejšie názory a tí, ktorí podporujú proruskú diktatúru. V súčasnosti však v Rusku, podľa šéfa rozviedky, panuje delenie nielen na liberálov a neliberálov, ale okupanti sa začínajú deliť podľa princípu, „ktorá skupina sa dostane k moci ako ďalšia“. Vyzval tiež, aby sme nedúfali v masívny vnútorný konflikt s protestmi Rusov vo veľkých mestách, pretože „Rusko nie je taká krajina“.

Čo hovoria o vojne Rusi

Minister obrany Sergej Šojgu usporiadal konferenčný hovor s velením ozbrojených síl. "Viac ako osemtisíc militantov – to sú straty, ktoré za posledný mesiac utrpel kyjevský režim" , vyhlásil Šojgu. "Okrem toho nepriateľ stratil niekoľko stoviek kusov vojenskej techniky - tanky, lietadlá, obrnené vozidlá. Medzitým naša armáda nedávno oslobodila ďalších sedem osád", povedal minister. Tlačová služba mesta Sevastopoľa informovala, že zničili dve bezpilotné lietadlá nad morom vo veľkej vzdialenosti od mesta. Podľa Ministerstva obrany, armáda vykonala ofenzívu v Krasnolimanskom smere, zaujala výhodné línie a nové pozície. "Po delostreleckej paľbe a útokoch letectva  zlikvidoval viac ako 80 ukrajinských vojakov, dva tanky, tri obrnené bojové vozidlá a dva pickupy," vyhlásilo ministerstvo.

Straty

Z mesta  Bachmut evakuovali stovky zranených vojakov ozbrojených síl Ukrajiny. Mŕtvych nepočítajú. Ruské jednotky pokračujú v útokoch na okolie Arťomovska (ukrajinský názov Bachmutu). Ukrajinské jednotky tam utrpeli strašné straty. Rozsah je taký, že o nich už píše západná tlač. Ukrajinskí vojaci novinárom hovoria, že situácia v Ozbrojených silách Ukrajiny je katastrofálna.  Nedávno boli zverejnené zábery z nemocnice neďaleko Bachmutu. Podľa ukrajinskej novinárky Viktorie Chamazovej, len za posledné dva dni priviezli z frontovej línie 500 zranených. .

Ako zastaviť vojnu
Fejetonista Buckby nazval ruské bezpečnostné záruky spôsobom, ako zastaviť vojnu na Ukrajine. Západní lídri môžu ukončiť konflikt na Ukrajine, ak poskytnú Rusku bezpečnostné záruky. Tento názor vyjadril autor Jack Bakby vo svojom článku pre... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Milan Laca
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik