M. Radačovský spochybnil závery vyšetrovania prípadu smrti M. Lučanského (VIDEO)
05 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Zástupca rodiny Milana Lučanského spochybnil závery vyšetrovania smrti policajného exprezidenta, ktorým bolo vylúčené cudzie zavinenie. "Situácia nie je taká, aby bolo preukázané, že si zranenia spôsobil sám, aby bolo jednoznačne bez pochybností preukázané, že by bol spáchal samovraždu," vyhlásil Miroslav Radačovský na pondelkovej tlačovej konferencii.

Tvrdí, že vyšetrovanie prinieslo rozpory. Spochybnil objektivitu znalcov. Uviedol, že zo strany orgánov činných v trestnom konaní neboli dostatočným spôsobom vyhotovené a vykonané dôkazy, na základe ktorých by bolo možné konštatovať, že smrť si Lučanský spôsobil sám.

Rodina generála Lučanského: Všetko, čo nám zostalo...
V tieto dni si pripomíname našich zosnulých viac ako inokedy. Výnimkou nie je ani rodina nebohého Milana Lučanského, ktorá si jeho pamiatku uctila dojímavým statusom. V období Dušičiek, možno viac ako inokedy, myslíme na našich zosnulých.... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Podľa jeho slov bolo odopreté právo na objektívne prešetrenie veci. Avizoval preto podanie sťažností na Ústavný súd SR či na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP). "Chceme spravodlivosť bez ohľadu na výsledok," podotkol.

Rozhodnutie krajskej prokuratúry, ktorým zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania Úradom inšpekčnej služby, je právoplatné.
Exšéf polície Lučanský zomrel 30. decembra 2020 potom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Zástupca rodiny SOPTÍ: Neobjektívny a ŠKANDALÓZNY brífing o smrti Lučanského!
Škandál! Krajská prokuratúra v Prešove v piatok vydala vyhlásenie, že rozhodla v prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Vylúčila cudzie zavinenie a zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik