Ruský "mlynček na mäso"
05 | 12 | 2022 I Milan Laca

Úplný kolaps taktiky NATO na Ukrajine a Surovikinov „ruský mlynček na mäso“

Kyjevský režim vrhá zálohy smerom k Arťomovsku, v snahe zastaviť postup ruskej armády. Využíva pri tom pokročilú taktiku Severoatlantickej aliancie, píše osnmedia. 

Nebezpečný generál

"Ruský generál Sergej Surovikin dokazuje svoju vysokú zručnosť tým, že pre nepriateľské sily zariadil skutočný „ruský mlynček na mäso“. Ruské velenie zároveň čo najviac chráni svojich vojakov, čím si vytvára výhodu pri delostreleckom ostreľovaní vďaka kvalite a kvantite vybavenia", napísal portál ČT news.

Ukrajinskí vojaci sa už zúčastňujú na výcviku v ČR
Ukrajinskí vojaci sa už zúčastňujú na výcviku vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá v Olomouckom kraji v ČR. Celkom by sa ich na výcviku malo zúčastniť 4000. Náčelník Generálneho štábu Armády ČR generál Karel Řehka pre iDnes.cz potvrdil, že... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Straty

Ruský plukovník vo výslužbe Viktor Litovkin odhaduje, že straty Ozbrojených síl Ukrajiny 100 tisíc vojakov, o ktorých hovorila predsedníčka Európskej komisie  Ursula von der Leyenová, boli výrazne podhodnotené. „Ich straty sú väčšie. Podľa priemerných vojenských štatistík, na každého zabitého v boji, pripadajú tri až ďlašie štyri úmrtia na zranenia. Preto si možno predstaviť, koľko ľudí Ukrajina každý deň stratí,“ povedal Litovkin.

Výcvik

Podľa Litovikona na anglickom, nemeckom, či českom cvičisku, sa ukrajinská armáda neučí nácviku skutočného boja. Strieľali tam na kartónové terče.... No „šli sme na prieskum“, nuž, vykonali sme niekoľko prepadov,  kde nikto nikomu „neublížil“. Získajú tam zručnosti zo skutočného boja s modernými tankami? Alebo sa učia, ako zaobchádzať s riadenými strelami?", pýta sa Litovikin. "Samozrejme, že nie! Okrem toho Kyjev nemá také systémy protivzdušnej obrany, ktoré sú schopné zničiť rakety. A ukrajinská armáda nie je vycvičená na prácu s modernými systémami protivzdušnej obrany. Na systémoch, ktoré sa Západu podarilo dodať Ukrajine, nepracujú Ukrajinci, ale zástupcovia práve tých krajín, ktoré tieto systémy" dodal Litovkin.

Rusi útočia

Ruská "Verejná spravodajská služba" informovala, že Rusi v posledných dňoch podnikli masívne raketové útoky na ukrajinskú energetickú a dopravnú infraštruktúru. Útoky znížili aktivitu Ozbrojených síl Ukrajiny. Železničná komunikácia je dôležitým kritériom pre činnosť Ozbrojených síl Ukrajiny, pretože od toho závisí preprava personálu a zbraní.

Putin navštívi Donbas
Ruský prezident Vladimir Putin navštívi Ruskom anektovaný región Donbas na východe Ukrajiny, keď nadíde správny čas. V sobotu to povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pre ruské médiá. "V pravý čas sa to samozrejme stane. Je to región Ruskej... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik