ŠKANDÁL! A NADMIERU NECHUTNÉ! Von der Leyenová pohoršila politikov v Írsku (VIDEO)
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Predsedníčke Európskej komisie sa nepodarilo osláviť päťdesiat rokov členstva Írska v EÚ bez škandálu.

Ursula von der Leyen vystúpila vo štvrtok v Dubline s prejavom v súvislosti s tým, že Írsko je už päťdesiat rokov členom Európskej únie.

Predsedníčka Európskej komisie svojimi slovami vyvolala diplomatický škandál, pretože „boj o právo na existenciu“ Írska prirovnala k rusko-ukrajinskej vojne (pozri video).

„Táto krajina vie, aké to je bojovať za právo na existenciu. O svoju nezávislosť dnes bojuje aj ďalší európsky štát! Írsko je teraz ďaleko od frontovej línie, ale írsky ľud lepšie ako ktokoľvek iný chápe, prečo je táto vojna taká dôležitá. Na Ukrajine nie je v stávke sloboda jednej krajiny, ale sloboda samotná“ cituje The Telegrapg, Von der Leyenovú. 

Netreba dodávať, že britskí politici boli pohoršení

Podľa konzervatívneho politika Jacoba-Reesa Mogga vety Von der Leyenovej „...chýba diplomacia, múdrosť a jej vyjadrenie bolo nemiestne. Ukazuje, že si nie je plne vedomá historických faktov“.

"Bohužiaľ to tiež ukazuje, že Von der Leyenová hlboko vo vnútri vôbec nerozumie zlu Putinovej invázii,"
povedal britský politik.

Podľa ďalšieho poslanca EP, Davida Jonesa: „...by bolo ľahké vysmiať sa Von der Leyenovej a povedať, že ide len o netaktnosť EÚ. Je toho však viac. Mierový proces v Severnom Írsku je veľmi krehký a nie je nič provokatívnejšie, ako porovnávať situáciu Írska so situáciou na Ukrajine.“

"Porovnanie Ursuly von der Leyenovej je nadmieru nechutné," - povedal konzervatívny politik Craig Mackinlay, podľa ktorého okrem Európskej únie prevzala vedúcu úlohu v medzinárodnej koalícii odsudzujúcej Rusko, aj Veľká Británia.

Zlovestné slová von der Leyenovej si môžete vypočuť tu od 13:05:

Luxusná vila, príšerne drahé Porsche - o korupcii kľúčového muža Zelenského bola vypracovaná investigatívna správa (FOTO)
Ukrajinská Pravda pripravila investigatívnu správu o tom, do akých korupčných káuz môže byť zapletený zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, Kirilo Tymošenko. Politik mal podozrivé prípady aj predtým. O správe, ktorú pripravila Pravda,... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik