NESCHOPNÉ nové vedenie! RTVS si nedokáže urobiť poriadok?
01 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Tak sa zdá, že nové vedenie verejnoprávnej televízie nemá absolútne prehľad o tom, čo sa vysiela. Asi preto miesto inštrukcií čo má ísť do éteru, zvolilo taktiku kritiky post factum. Vyzerá to tak, že sa ešte budeme baviť.  

Rada RTVS skritizovala reláciu Pod povrchom, v ktorej novinár Marek Vagovič robil rozhovor s bývalým šéfom finančnej správy  Františkom Imreczem.

František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie je obvinený vo viacerých kauzách. A následne sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných kajúcnikov. Od polície dostal dokonca policajnú ochranu.

Ešte vo februári tohto roku ho poslanec Matúš Šutaj Eštok označil za jedného z "univerzálnych udavačov".

Ako informuje Denník N, podľa podpredsedu rady Martina Kákoša je „zarážajúce“, že Imrecze dostal vo vysielaní verejnoprávneho média priestor na vyviňovanie sa. Jeho vystúpenie vraj nie je právnym, ale etickým problémom.

Rada RTVS si od vedenia televízie vyžiadala právne stanovisko k odvysielaniu relácie.

Členka rady Dóra Hushegyiová označila diskusiu za „čistý bulvár“ a obáva sa, aby jej odvysielanie nebolo podobnou kauzou ako diskusia Pod lampou o kauze Cervanová. Za tú dostala RTVS 50-tisícovú pokutu.

Univerzálny kajúcnik Imrecze: Zaslúži si policajnú ochranu?
František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie obvinený vo viacerých kauzách, aby sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných "kajúcnikov". Od polície dostal policajnú ochranu - v... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik