ŠOK! Vzdáva sa ČAPUTOVÁ funkcie?
30 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Plánuje sa prezidentka Zuzana Čaputová vzdať prezidentskej funkcie? Nie, toto nie je dezinformácia. Sama to uviedla v utorok, v pléne slovenského parlamentu, so svojou „októbrovou“ Správou o stave Slovenskej republiky. Čo konkrétne uvidela? Svitá Slovensku nová nádej?

Zuzana Čaputová v utorok o 13:00 vo svojej správe opäť premrhala šancu jasne poukázať na vinníkov krízy a neschopnosť vládnucej koalície. Skonštatovali to nielen opoziční, ale aj koaliční poslanci.

Opäť premrhala šancu! Reakcie politikov na správu o stave republiky
Prezidentka Zuzana Čaputová opäť premrhala šancu jasne poukázať na vinníkov krízy a neschopnosť vládnucej koalície. Mimoparlamentná SNS to uviedla v reakcii na správu o stave republiky, s ktorou v utorok vystúpila hlava štátu pred Národnou radou... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ponúkla nádej pre občanov?

To, čo "iba" prečítala, nemá zmysel komentovať. Za pozornosť však stojí jej záverečná reč.

Citujeme: "V tejto situácii musí byť každému súdnemu človeku jasná jedna vec. Takto to ďalej na Slovensku ísť nemôže bez toho, aby boli ničené zvyšky dôvery verejnosti a súdržnosti našej spoločnosti. Ak to vládna koalícia nedokáže zvrátiť, potom nám hrozí, že politická kríza prerastie do vážnej krízy demokracie. V takom prípade bude lepšie, umožniť občanom nanovo si vybrať svojich volených zástupcov," prečítala Čaputová. Celý prejav nájdete TU.

Vzhľadom k tomu, že aj Zuzana Čaputová je jedna z volených zástupcov ľudu, môže to byť jasný signál. Urobí konečne pre Slovensko prospešnú vec a odstúpi zo svojej funkcie? Teraz nám ostáva už len počkať, kedy Čaputová využije svoje ústavne právo a vzdá sa funkcie prezidentky SR.

Video z prejavu

Čo hovorí zákon?

V zmysle zákona 460/1992 Zb. (Ústava Slovenskej republiky)

Čl. 103 –  bod (6): Prezident sa môže kedykoľvek svojej funkcie vzdať; jeho funkčné obdobie sa skončí dňom doručenia písomného oznámenia tohto rozhodnutia predsedovi Ústavného súdu Slovenskej republiky. 

- bod (7): Predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky písomne oznámi vzdanie sa funkcie prezidenta predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky.

Pán Boh pomáhaj!

R. FICO: PREZIDENTKA VO SVOJEJ SPRÁVE OBHAJOVALA KRIMINÁLNIKOV Z NAKA, ŠPECIÁLNEJ PROKURATÚRY A CHVÁLILA VOJNOVÉHO ŠTVÁČA NAĎA
Predseda strany SMER – SD Robert Fico dnes na tlačovej konferencii reagoval na vystúpenie prezidentky Čaputovej k Správe o stave republiky. Uviedol, že dnes svojou účasťou SMER – SD prejavila úctu k funkcii prezidentky, no nie úctu Zuzane... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik