Eduard Chmelár: SLABOMYSEĽNÍ NEONORMALIZÁTORI OPÄŤ ZASAHUJÚ
29 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"O tom, že naše „červené denníčky“ svojou prihlúplou propagandou konkurujú aj komunistickému Rudému právu, nemusíme príliš veľa polemizovať, ale to, čo predviedli v súvislosti s najnovšou pesničkou Jaromíra Nohavicu, je primitívne aj na ich úroveň," myslí si politológ a historik Eduard Chmelár.

"Ta raketa byla Ukrajince nebo Rusa? Počkáme, co řekne, pan prezident USA..." Folkový spevák a skladateľ Jarek Nohavica sa opäť stal terčom kritiky. Po tom, čo odmietol vrátiť cenu, ktorú dostal od ruského prezidenta Putina za jeho prínos k zblíženiu medzi českým a ruským národom, je teraz kritizovaný za jeho prácu pre show a text jeho piesne. V ňom poukazuje na našu neschopnosť riadiť sa vlastným úsudkom a na potrebu, aby ostatní všetko vopred schválili. Niekto pesničku chváli, iní ju kritizujú.

Spevák Nohavica na HRAD! Tak vtipnú PIESEŇ ste dlho nepočuli (VIDEO)
"Ta raketa byla Ukrajince nebo Rusa? Počkáme, co řekne, pan prezident USA..." Folkový spevák a skladateľ Jarek Nohavica sa opäť stal terčom kritiky. Po tom, čo odmietol vrátiť cenu, ktorú dostal od ruského prezidenta Putina za jeho prínos k... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Kritikom je aj Peter Bárdy, šéfredaktor portálu Aktuality.sk, ktorého vyjadrenie komentuje politológ Eduard Chmelár.

"Šéfredaktor Aktualít.sk Peter Bárdy, o ktorom je dlhodobo známe, že svojou servilnosťou je integrovaný do zadnej časti tela súčasnej mocenskej garnitúry tak hlboko, že mu trčí len nosná dierka, aby mohol dýchať, napísal hanopis na najznámejšieho českého folkového speváka presne v štýle tých najhorších pamfletov profesionálnych normalizačných propagandistov a udavačov špiniacich slobodomyseľných ľudí,"píše Eduard Chmelár.

Bárdy podľa Chmelára Nohavicovi vyčíta, že svojou piesňou sa nedrží „hodnôt, ktoré jeho štát reprezentuje“ a namiesto toho ich chce „vnútorne rozvrátiť“.

Chýba podľa neho už len Gottwaldovo heslo „Republiku si rozvracať nedáme“, ktoré plnilo titulky normalizačnej tlače a z ktorého sme si kedysi robili srandu.

Podobne sa podľa Chmelára správa aj Denník N, ktorý podľa neho celkom vážne analyzoval text satirickej pesničky a dospel k nasledujúcemu záveru: "...spevákovo konštatovanie, že čakáme na to, čo povie prezident USA, je konšpiráciou, lebo on spochybnil verziu o ruskej rakete medzi prvými... Tak sa mi vidí, že o tejto dobe vznikne ešte veľa vtipov," myslí si Eduard Chmelár.

OSPRAVEDLŇTE SA, MANŽELIA KOVAČIČOVCI! "kričí" Blaha na Telegrame
Tak toto si nemôžete nechať ujsť! Prídem so zásadnými informáciami o redaktorovi Markízy Michalovi Kovačičovi, ktoré ho diskvalifikujú z ďalšieho pôsobenia vo verejnom živote, informoval na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha, ktorý... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Naši neonormalizační pisálkovia vyčítajú Nohavicovi, že jeho kritika USA pripomína „politické texty socialistických angažovaných umelcov," zdôrazňuej Chmelár.

"Ale to je nelogický blud. Politické texty angažovaných umelcov sú tie, ktoré súčasnú moc propagujú, nie kritizujú. Jaromír Nohavica zostal sám sebou. Presne tak, ako v dusivej atmosfére normalizácie ľudia pookriali pri jeho vtipných narážkach na neduhy vtedajšieho režimu, rovnako sa vysmieva z obmedzenosti súčasných papalášov. A rovnako pri tom primitívi a obmedzenci všetkých farieb zúria," vysvetľuje Chmelár.

"Dnes nemusíte s Nohavicom vo všetkom súhlasiť, ale snáď ho ešte nemusíme vo všetkom povinne pranierovať. Naše neonormalizačné médiá robia špinavú nadprácu, za ktorú by sa mali hanbiť. Ale ak im ani len nedochádza podobnosť medzi správaním minulých a súčasných propagandistov... holt, môžeme im veci vysvetliť, ale nemôžeme ich za nich aj pochopiť," konštatuje Chmelár v závere príspevku na sociálnej sieti.

Maďari zverejnili blog Mikuláša Dzurindu, v ktorom kritizuje Viktora Orbána
Expremiér a politik Mikuláš Dzurinda zverejnil blog, v ktorom bilancuje nielen končiaci sa rok, ale aj tri dekády existenci Slovenskej republiky. Vstup Ukrajiny môže byť klincom do rakvy V4, ktorá je podľa neho oslabená excesmi premiéra Maďarska,... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik