Nemecká vláda počas energetickej krízy SPRAVILA ZLE VŠETKO! Tvrdí poslanec
28 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Poslanec Európskeho parlamentu (MEP) uviedol, že zatiaľ čo niektoré problémy sú zdedené z éry Angely Merkelovej, nemecká vláda pod vedením kancelára Olafa Scholza počas energetickej krízy zle naložila „so všetkým“, čo malo za následok ekonomickú kalamitu pre vedúcu európsku ekonomiku, informuje portál Breitbart.

Všetko bolo nesprávne

Zdvojnásobenie zelenej agendy a náhly pokus o radikálne zníženie závislosti od ruskej energie zo strany vlády sociálnodemokratického ľavičiara Olafa Scholza za posledný rok boli pre nemeckú ekonomiku „katastrofálne“, povedal v exkluzívnom rozhovore pre Breitbart London poslanec Európskeho parlamentu Gunnar Beck.

"Sú vo vláde už dobrý rok a zdá sa, že všetko bolo nesprávne. Samozrejme, zdedili konkrétnu situáciu, Nemecko je už roky veľmi závislé na dodávkach ruského plynu a bola to pani Merkelová, kto to vyjednal,“ povedal.

Štvornásobné ceny v porovnaní s ruským plynom

„Teraz, keď sa snažíme postupne vyradiť ruský plyn a iné fosílne palivá, je to katastrofa, pretože nemáme žiadnu energetickú bezpečnosť. A ceny akýchkoľvek možných náhrad, najmä amerického LNG (kvapalného zemného plynu), sú približne štvornásobné v porovnaní s ruským plynom."

„Takže pre spotrebiteľov, domácnosti a pre náš priemysel je to katastrofa. Inflácia stúpala, všade okolo to bola katastrofa.“

Srbský prezident Vučič odoláva nátlaku!
Srbský prezident Aleksandar Vučić odporučil Európskemu parlamentu, aby sa zaoberal vysokou infláciou a nie rezolúciami proti Rusku. 18. novembra sa Európsky parlament zhodol na rezolúcii, ktorá vyhlásila Rusko za štátneho sponzora terorizmu. O... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Mali si brať príklad z Maďarska

Nemecký europoslanec uviedol, že bola chybou vlády, že sa okamžite pokúsila obmedziť dodávky plynu z Ruska, pričom tvrdí, že Nemecko malo nasledovať príklad Maďarska pri priznaní závislosti a vysporiadaní sa s touto realitou, a nie riskovať „hospodársku krízu“ pokusom radikálne znížiť zásoby.

Minulý mesiac odtajnený dokument zo štyroch mesiacov pred februárovou inváziou na Ukrajinu odhalil, že nemecká vláda Angely Merkelovej – v ktorej súčasný kancelár Olaf Scholz pôsobil ako minister financií – verila, že rastúca závislosť od ruského plynu otvorením v súčasnosti prerušeného plynovodu Nord Stream 2 by „neohrozil“ energetickú bezpečnosť Nemecka.

Neukázalo sa to, plynová kríza vymazala z nemeckej ekonomiky desiatky miliárd eur, krajina už začala prideľovať spotrebu energie a občania dokonca obmedzili vianočné oslavy, aby znížili náklady.

OPTIMIZMUS západných lídrov, že porazia Rusko je SMIEŠNY, hovorí nemecký europoslanec
Viera západných lídrov vo svoju schopnosť poraziť Rusko na Ukrajine a zosadiť Vladimira Putina je smiešna! Povedal to nemecký poslanec Európskeho parlamentu (MEP) pre Breitbart London. Gunnar Beck, poslanec EP za stranu Alternatíva pre Nemecko... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Problematická zelená agenda

Beck ďalej pripisoval vinu za súčasnú ťažkú ​​situáciu v krajine na desaťročia politík zelenej agendy, najmä na rozhodnutie bývalej kancelárky Angely Merkelovej postupne vyradiť všetku jadrovú energiu v Nemecku po katastrofe vo Fukušime v roku 2011 v Japonsku.

Aj keď energetická kríza prinútila Scholzovu vládu predĺžiť životnosť troch zostávajúcich reaktorov v krajine, stále sa majú odstaviť – bez náhrady – do budúceho apríla.

„Sme závislí na plyne nielen pri vykurovaní, ale aj pri výrobe elektriny. Ak by sme si zachovali náš jadrový priemysel, ktorý bol v tom čase pred takmer 20 rokmi asi najmodernejší v Európe, neboli by sme v tomto chaose,“ naznačil nemecký europoslanec.

„Klimatické a energetické politiky uplatňované počas posledných dvoch desaťročí boli katastrofálne. Francúzsko, ktoré si ponechalo svoje jadrové reaktory a teraz spúšťa program výstavby mnohých ďalších, je v oveľa bezpečnejšej pozícii.

TRPKÁ PRAVDA: Európsky parlament spôsobil Európe PRÍLIŠ VEĽA ŠKODY!
Sedemdesiat rokov po založení predchodcu Európskej únie tento blok napáchal na kontinente „veľa škody“, povedal poslanec Európskeho parlamentu (EP) počas „narodeninovej“ udalosti. O téme informuje portál Breitbart. Nazvite to, ako chcete, ale... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik