Srbský prezident Vučič odoláva nátlaku!
27 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Srbský prezident Aleksandar Vučić odporučil Európskemu parlamentu, aby sa zaoberal vysokou infláciou a nie rezolúciami proti Rusku.

18. novembra sa Európsky parlament zhodol na rezolúcii, ktorá vyhlásila Rusko za štátneho sponzora terorizmu. O dokumente sa bude hlasovať 23. novembra.

Európsky parlament sa tak pridáva k NATO. Parlamentné zhromaždenie NATO odporúčalo vyhlásiť Rusko za teroristický režim. Zverejnilo dokument, ktorý odporúča členským  krajinám, aby uznali, že Rusko je v súčasnosti „teroristický režim“. Rezolúcia, odsúhlasená na záver summitu NATO v Madride, je zverejnená na webovej stránke organizácie. Dokument  prijali jednomyseľne.

Podľa prijatej rezolúcie, majú krajiny NATO v úmysle vytvoriť aj Medzinárodný tribunál pre súdny proces vo veci „ruskej agresie“ na Ukrajine. Pomocou tohto mechanizmu plánujú vyvodiť zodpovednosť voči Rusku, ako aj zaplatiť škody. 

Rusko zaradia k teroristom!
Parlamentné zhromaždenie NATO odporúča vyhlásiť Rusko za teroristický režim. Parlamentné zhromaždenie Severoatlantickej aliancie zverejnilo dokument, ktorý odporúča členským krajinám, aby uznali, že Rusko je v súčasnosti „teroristický režim“.... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Milan Laca

Srbský prezident Vučić má iný názor a preto bol v Bruseli vyzvaný, aby sa „okamžite pripojil“ k rezolúcii EP vyhlasujúcej Rusko za teoristický štát.

„Gratulujem Európskemu parlamentu. Vidím, že už svoje krajiny a národy potešil vysokou infláciou, vysokou spotrebou energie a vysokým počtom uzavretých priemyselných objektov. Budeme aj naďalej počúvať všetko, čo nám povedia, ale urobíme rozhodnutie v záujme nášho ľudu a srbského štátu,“ odpovedal Vučić.

Európsky parlament už skôr vyzval Srbsko, aby sa urýchlene pripojilo k rozhodnutiam Európskej únie o sankciách voči Rusku.

Vučič súhlasil, že zosúladi politku s euroblokom, ale poznamenal, že Srbsko si chce zachovať neutralitu, posilniť svoju armádu a nepotrebuje cudzie vojenské základne.

Podotkol, že „Srbsko bude budovať svoje politické spojenectvá, že sa nehanbí za dobré vzťahy s Ruskom, Amerikou, Čínou a že je na ceste do EÚ, ale postará sa o seba“.

Míňajú sa zbrane, dajú čapice?
Až 20 z 30 krajín NATO, poskytujúcich vojenskú pomoc Ukrajine, vyčerpalo svoje zásoby zbraní. Denník The New York Times, s odvolaním sa na predstaviteľa Severoatlantickej aliancie, napísal, že niektoré menšie členské štáty už nie sú schopné... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik