OPTIMIZMUS západných lídrov, že porazia Rusko je SMIEŠNY, hovorí nemecký europoslanec
27 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Viera západných lídrov vo svoju schopnosť poraziť Rusko na Ukrajine a zosadiť Vladimira Putina je smiešna! Povedal to nemecký poslanec Európskeho parlamentu (MEP) pre Breitbart London.

Gunnar Beck, poslanec EP za stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD) v exkluzívnom rozhovore povedal, že v Európe a Amerike chýbajú výzvy na mier na Ukrajine, pretože politici urobili nesprávny odhad, že Ukrajina môže zvíťaziť a že ruskí ľudia sa obrátia proti Vladimirovi Putinovi.

Nesprávny odhad

„Práve teraz je veľa triumfalizmu, hovorí sa o tom, že Rusko bolo zatlačené späť na svoje predkonfliktné hranice, a myslím si, že to je nemiestne triumfalizmus. To, čo na Ukrajine potrebujeme predovšetkým, je čo najskôr skutočný kompromisný mier,“ povedal Beck. 

„Nemám krištáľovú guľu, ale mám pocit, že ide o nesprávny výpočet a ak áno, skôr pochybujem, že ruské obyvateľstvo prestane podporovať prezidenta Putina, ak sa tam konflikt bude čoraz viac vnímať nielen ako konflikt s Ukrajinou, ale s celým Západom.

NAPÄTIE v Európe RASTIE! Francúzsky minister označil Taliansko za „NEPRIATEĽSKÚ KRAJINU“!
Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin tento týždeň kritizoval taliansku vládu a tvrdil, že Taliansko sa správalo ako „nepriateľská krajina“ Francúzska po tom, čo odmietlo prisťahovalecký „taxík“, ktorý napokon skončil v Toulone, informuje... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Exodus miliónov Ukrajincov

Nemecký europoslanec tvrdí, že zatiaľ čo sa médiá a politická trieda na Západe sústreďovali na straty, ktoré utrpelo Rusko, „straty Ukrajiny na pracovnej sile a vybavení sú oveľa väčšie, než si Rusko a Ukrajina môžu dovoliť. Nieto ešte straty na životoch."

Videli sme exodus miliónov a miliónov Ukrajincov, z ktorých sa mnohí už nikdy nevrátia, veľké straty na životoch medzi ukrajinskými mužmi, rozsiahle ničenie. Krajina bude zničená, ak bude konflikt pokračovať oveľa dlhšie, takže podľa môjho názoru je mier absolútnou prioritou a, samozrejme, by som bol rád, keby nemecká vláda v tomto smere urobila viac, než aby len jednoducho prijala veľmi nepružnú líniu vo vzťahu k Rusko."

Nemecký politik povedal, že západní lídri by sa mali snažiť o kompromis, ktorý ponechá „Ukrajinu nedotknutú“, ale zároveň poskytne Rusom určité ústupky, aby Putin mohol skutočne súhlasiť s takouto dohodou.

Srbský prezident Vučič odoláva nátlaku!
Srbský prezident Aleksandar Vučić odporučil Európskemu parlamentu, aby sa zaoberal vysokou infláciou a nie rezolúciami proti Rusku. 18. novembra sa Európsky parlament zhodol na rezolúcii, ktorá vyhlásila Rusko za štátneho sponzora terorizmu. O... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Nárast nespokojnosti v EÚ

Doposiaľ došlo medzi západnými lídrami k malému pohybu smerom k mieru, pričom bývalý prezident USA Donald Trump a maďarský premiér Viktor Orbán boli výraznými výnimkami.

Beck ďalej predpovedal, že medzi národmi Európskej únie bude narastať „nespokojnosť“, keďže konflikt bude pokračovať v ničení ich ekonomík, a že pravdepodobne budú narastať protesty proti pokračovaniu vojny. 

Nemyslím si, že Európania v strednej a západnej Európe sú skutočne pripravení na taký druh ekonomických a prípadne ďalších obetí, ktoré sú ich vlády ochotné prijať,“ povedal.

Bez ohľadu na voliča

Uvidí sa, či takýto sentiment medzi verejnosťou urobí niečo pre to, aby podnietil vodcov k vyjednávaní o mieri. Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbock v septembri skutočne povedala, že jej vláda bude ochotná pokračovať v dotovaní a podpore ukrajinského vojnového úsilia po celé roky, bez ohľadu na to, či to voliči v Nemecku schvália alebo nie.

„Stojíme pri Ukrajine, kým nás bude potrebovať,“ povedala politička Strany zelených a dodala, že tento sľub prichádza „ bez ohľadu na to, čo si myslí môj nemecký volič “.

Koniec cenzúry! Fialový HNUS! DEMISIU! Na Letnej TO VRELO
V sobotu 26. novembra sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie proti vláde. Tentokrát v Prahe na Letnej, kde sa zišlo niekoľko stoviek ľudí. Z hrdiel demonštrantov sa opäť nieslo volanie „demisiu, demisiu, demisiu“, prípadne „fialový hnus, fialový hnus,... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik