Analytik Michelko: Kedy už toho DIKTÁTORA so ŠIALENÝMI NÁPADMI niekto "odpáli"?
27 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Politický analytik a vydavateľ Roman Michelko sa vo svojom týždňovom prehľade aj tentokrát venuje zásadným udalostiam uplynulých siedmich dní. Dôležitou témou je sobotná dohoda s lekármi o výpovediach, rozpočet, ale aj odvolávanie Mikulca, ktoré sa chystá vo štvrtok.

V rozpočte Michelkovi nesedí viac vecí, no podporuje názor ekonóma Viskupiča, ktorý nedávno upozornil, že slovenská vláda sa snaží podviesť EÚ, čo sa jej podľa Michelka nepodarí.

Problém nie je tam, kde nie je Matovič

"V sobotu večer sa odborári s ministrom Lengvarským dohodli. Dohodli sa z jediného jedného dôvodu. Matovič nebol na tomto rokovaní a nikto nebral do úvahy jeho choré a zvrhlé nápady," konštatuje Roman Michelko s tým, že na Slovensku sa bude dať žiť, keď "diktátora so šialenými nápadmi niekto odpáli". 

KRÍZA ZAŽEHNANÁ: Dohoda sa podarila hneď, ako MATOVIČ opustil javisko!
Slovensko môže pokojnejšie spávať. Lekári hromadné výpovede napokon stiahnu. Ich zástupcom v odboroch sa po dlhých mesiacoch podarilo dohodnúť s vládou SR na kompromise. A tak na Slovensku nehrozí od 1. decembra núdzový stav. A stačilo len jediné!... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

O mzdách lekárov

"Mzdy lekárov sú ťažko deformované obrovským množstvo nadčasov, ktorými už roky hrubo porušujú zákonník práce. Po svojom vstupe Matovič všetko zmietol zo stola a vymyslel atómovku, ktorá bude stáť bajočko 400 miliónov eur. Ale je to jeho výmysel! Podlý a priehľadný pokus, ako lekárov skorumpovať a ponížiť," vysvetľuje Michelko. 

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Roman Michelko

Rozpočet ako čistá katastrofa

Ak by boli výdavkové limity zapracované do rozpočtu, jeho výška by musela byť skresaná o 500 miliónov eur. To však podľa Michelka Matovičovi neprekáža a očakáva schválenie rozpočtu aj od opozície.

"Za takýto rozpočet by sme si vyslúžili stopku z čerpania z Fondu obnovy vo výške 860 miliónov eur. Kto teda môže podporiť takýto paškvil?" Nechápe Michelko a upozorňuje, že buď prídeme o peniaze z EÚ, alebo budú "brutálne zosekané" výdavky štátu napríklad na sociálne dávky..

K výdavkovým limitom sa jednoznačne vyjadril aj Marián Viskupič (SaS): 

"Tým vláda jasne dokonala podvod na Európskej únii. V Pláne obnovy a odolnosti sme sa totiž jednoznačne zaviazali, že výdavkové limity budú zapracované do rozpočtu verejnej správy pre roky 2023 až 2025."

Viskupič ŠOKUJE: Vláda PODVIEDLA EÚ!
Ekonóm a poslanec za SaS Marián Viskupič vláde vyčíta, že v rozpočte spravila chyby, ktoré sú problémom aj pre vedenie EÚ. Chýba v ňom totiž dôležitá časť, ktorá má obsahovať výdavkové limity. Viskupič tiež pripomenul, že SaS dlhodobo upozorňuje,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Odvolávanie Romana Mikulca

Podľa Michelka bude odvolanie ministra vnútra Mikulca (OĽaNO) stáť na hlasovaní SaS. Richard Sulík sa vyjadril, že svojim poslancom dáva "zelenú kartu" a že zrejme Cigániková a možno pár ďalších zahlasuje za odvolanie.

Viskupič ŠOKUJE: Vláda PODVIEDLA EÚ!
Ekonóm a poslanec za SaS Marián Viskupič vláde vyčíta, že v rozpočte spravila chyby, ktoré sú problémom aj pre vedenie EÚ. Chýba v ňom totiž dôležitá časť, ktorá má obsahovať výdavkové limity. Viskupič tiež pripomenul, že SaS dlhodobo upozorňuje,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Eka Balaskova
ho zrejme figúry, ako Osuský či Dostál.

Zo Sme rodina budú za odvolanie minimálne Pčolinskí.

"Bude to hnusné, bude to zapáchajúce, o tých ľuďoch som nikdy nemal žiadne ilúzie, ale nestalo sa, že by ma prekvapili," uzatvára túto tému Michelko.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik