TOTO NIKTO NEČAKAL! Putina podporia elitní afganskí vojaci, vycvičení NATO
27 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Správa o tom, že Vladimíra Putina podporia elitní afgánski vojaci, vycvičení NATO, prešla jednotkami NATO ako nárazová vlna.

Rusko regrutuje elitných afganských vojakov – vycvičených samotným NATO, na výcvik ktorých USA počas vojny v Afganistane vynaložili nemalé peniaze.

Na špeciálny výcvik bolo uvoľnených v tom čase údajne 90 miliárd amerických dolárov. USA museli odviesť dobrú prácu, keď vycvičili 20 000 až 30 000 elitných vojakov.

„Úprimne – nechcel by som ich vidieť na bojovom poli, a rozhodne nie bojovať proti Ukrajincom," povedal jeden americký vojak podľa tlačovej agentúry AP.

PRAVDA SA DERIE NA POVRCH! Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je VLASTIZRADA!
Demokrati z Washingtonu vám povedali, že je vašou vlasteneckou povinnosťou nenávidieť Vladimíra Putina. To nie je len návrh. Je to mandát. Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je vlastizrada. Skonštatoval to vo svojom komentári austrálsky... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Presne to sa teraz stane

Rusko v tejto dobe platí za nábor vojakov z afganských špeciálnych jednotiek.

Podľa švajčiarskeho „Tagesanzeiger“, za výcvik sa im bude platiť 1 500 až 3 000 amerických dolárov a za nasadenie v boji 7 000 eur. Po dvojmesačnom výcvikovom kurze by mali ísť rovno na front. Elitným vojakom a aj ich najbližším príbuzným bude udelené ruské občianstvo. 

Pre Afgáncov ide o skvelý stimul, pretože mnohí chcú krajinu opustiť už od doby, keď Taliban prevzal moc. Sú v zraniteľnej pozícii a americkí vojaci už varovali, že budú ľahkou korisťou pre náborárov. Pre Taliban sú vojaci, ktorí stáli po boku USA, jednoducho neúnosní. Takže veľa možností nemajú. Ponuka ruského občianstva prichádza v pravý čas, aj keď vedia, že ich nasadenie do boja môže stáť život. 

OTRASNÉ! Migrant znásilňoval priamo v nemocnici!
Migrant bol zatknutý za znásilnenie v nemocnici! Migrant z Jordánska s tromi príkazmi na deportáciu pod viacerými identitami bol zatknutý za údajné znásilnenie ženy na pohotovosti v parížskej nemocnici, informuje Breitbart. Tento 22-ročný Jordánec... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Irán vraj hrá pri nábore sprostredkovateľskú rolu

Podľa Foreign Policy môže jeden zverbovaný vojak prinútiť polovicu svojej starej jednotky, aby sa k nemu pridala, "pretože sú všetci ako bratia".

V tejto chvíli nie je jasné, koľko vojakov sa zaviazalo bojovať v ukrajinskej vojne, ale vychádza sa z toho, že už ich sú stovky.

Jeden za všetkých, všetci za jedného, mentalita, ktorá by mohla Putinovi prospieť.

Zatiaľ čo na jednej strane spôsobil bombardovaním výpadok elektriny na celej Ukrajine, na druhej strane musel stiahnuť svoje jednotky z Chersonu. Ešte sa nevie, ako sa mu budú afganskí elitní vojaci hodiť, ale v žiadnom prípade sa emôže radovať ten, kto má proti sebe nepriateľa, ktorého si sám vycvičil. To by mohlo mať pre NATO horké dôsledky.

Zdroj: parlamentnilisty.cz

Míňajú sa zbrane, dajú čapice?
Až 20 z 30 krajín NATO, poskytujúcich vojenskú pomoc Ukrajine, vyčerpalo svoje zásoby zbraní. Denník The New York Times, s odvolaním sa na predstaviteľa Severoatlantickej aliancie, napísal, že niektoré menšie členské štáty už nie sú schopné... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik