MIMORIADNE! Protikorupčný Igor Matovič sa priznal ku korupcii!
26 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Protikorupčný Igor Matovič sa priznal ku korupcii. Už v roku 2012 tvrdil, že nikdy úplatok nedal, ale opak bol pravdou. "Ak vidíte korupciu, nebojte sa ozvať," vyzvala pred niekoľkými dňami prezidentka Čaputová. Keďže v roku 2022 spoznal svet inú verziu Matovičovho príbehu, je čas sa ozvať. Matovič je totiž buď obyčajný klamár, alebo jeho "protikorupčnosť," je IBA obyčajná póza! 

"Matovič priznal, že v roku 1996 dal úplatok 5 000 slovenských korún lekárovi, ktorý operoval jeho otca. Neurochirurg si podľa neho sám úplatok vypýtal pred operáciou nádoru na mozgu. Matovičov otec napokon zomrel," napísal Nový Čas 9.12.2012.

Minister financií 25.11. 2022 v statuse opísal príbeh, ako musela jeho matka dať úplatok lekárovi, ktorý operoval jeho otca.

Ide o jeden príbeh, ktorý má dve verzie! Upozorňuje nezisková organizácia "Nadácia Zastavme korupciu"

"Minister financií dnes v statuse opísal príbeh, ako musela jeho matka dať úplatok lekárovi, ktorý operoval jeho otca. Rovnaký príbeh sme od neho počuli pred 10 rokmi. S tým rozdielom, že vtedy tvrdil, že úplatok dal lekárovi on," píšu.

"Pred 10 rokmi príbeh použil v rámci politického marketingu. Dnes ho v obmenenej verzii požíva v boji proti lekárom bojujúcim za lepšie podmienky v zdravotníctve. Minister tak svojim konaním nie len že vyvoláva ďalšiu nedôveru a nenávisť v spoločnosti, ale ako líder protikorupčného hnutia nejde ani dobrým príkladom. Najlepšie by totiž urobil, ak by na skutok upozornil v čase, keď ešte nebol premlčaný," dodáva organizácia.

Prezidentka Zuzana Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať, ak vidia korupciu

Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať. Majú sa ozvať v prípade, že vidia korupciu.

"Ak vidíte korupciu, nebojte sa ozvať. Už rok tu máme Úrad na ochranu oznamovateľov, ktorý nespadá pod žiadny rezort, je politicky nezávislý a podáva pomocnú ruku tým, ktorí oznámia korupciu a iné nekalé praktiky," uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

"Je dôležité, aby lídri verejných inštitúcií podporovali otvorenú komunikáciu vo svojich úradoch, podporili kultúru ozývania sa a poctivých oznamovateľov, ktorí poukážu na porušovanie zákona," skonštatovala hlava štátu.

Matovičov príbeh a dve verzie sú skvelý podnet k tomu, aby prezidentka Zuzana Čaputová nie IBA rozprávala, ale bola príkladom a odvážne AJ konala.

Ozvať sa a oznámiť korupciu je podľa prezidentky akt občianskej odvahy. TAK DO TOHO, pani prezidentka!

NA POPUKANIE! WEBY zatvárajú, opozíciu umlčujú, ale PREZIDENTKA VYZÝVA k OBČIANSKEJ ODVAHE!
Prezidentka Zuzana Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať. Čo však na to NBÚ, naši politický jastrabi a besní progresívci? Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať. Nezašla však až tak ďaleko, aby sa Slováci mohli len tak slobodne... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

FOTO: Zdroj: Facebook: Nadácia Zastavme korupciu

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik