NA POPUKANIE! WEBY zatvárajú, opozíciu umlčujú, ale PREZIDENTKA VYZÝVA k OBČIANSKEJ ODVAHE!
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať. Čo však na to NBÚ, naši politický jastrabi a besní progresívci?

Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať. Nezašla však až tak ďaleko, aby sa Slováci mohli len tak slobodne vyjadriť k hocičomu. Majú sa ozvať v prípade, že vidia korupciu.

"Ak vidíte korupciu, nebojte sa ozvať. Už rok tu máme Úrad na ochranu oznamovateľov, ktorý nespadá pod žiadny rezort, je politicky nezávislý a podáva pomocnú ruku tým, ktorí oznámia korupciu a iné nekalé praktiky," uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

"Je dôležité, aby lídri verejných inštitúcií podporovali otvorenú komunikáciu vo svojich úradoch, podporili kultúru ozývania sa a poctivých oznamovateľov, ktorí poukážu na porušovanie zákona," skonštatovala hlava štátu.

Zdroj: FB/ZČ

V stredu prijala predsedníčku tohto úradu Zuzanu Dlugošovú a chce sa pri tejto príležitosti poďakovať všetkým odvážnym oznamovateľom, ktorí sa úradu ozvali za prvý rok jeho fungovania.

Ozvať sa a oznámiť korupciu je podľa prezidentky akt občianskej odvahy. "Vo verejnej správe je to obzvlášť dôležité, pretože odvážni úradníci tak chránia verejné zdroje a prispievajú k dôležitej očiste našej spoločnosti," dodala Čaputová.

AKTUALIZOVANÉ Vyjednávanie s lekármi STROSKOTALO! Čaká nás KATASTROFA?
Vláda ponúka zdravotníkom, ktorí ostanú v nemocniciach, stabilizačný príspevok. Po stredajšom rokovaní ústredného krízového štábu o tom informovali premiér Eduard Heger (OĽANO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Snaha o... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik